Românii nu-s francezi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
,,Ei nu fac caz de calitatea vieţii pentru că o au, noi facem caz de ea
pentru că nu o avem.’’
,,Ei nu fac caz de calitatea vieţii pentru că o au, noi facem caz de ea pentru că nu o avem.’’

M-am întors de curând dintr-o scurtă vacanţă. Am văzut locuri frumoase, peisaje de vis, dar ceea ce am văzut cu adevărat impresionant au fost oamenii, mai precis civilizaţia lor.

Deşi nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre „la noi şi la ei”, de data aceasta, cu durere, trebuie să recunosc că există un ,,la noi’’ şi un ,,la ei’’. Aproape toată lumea din jurul meu vorbeşte despre calitatea vieţii, ce înseamnă, unde o găsim... Toate aceste discuţii sunt şi rămân simple filozofii la o cafea, realitatea având grijă să ne lase în căutarea sensului unei noţiuni abstracte...cel puţin pentru noi, românii!
 

Citeam de curând opinia unei tinere despre o vedetă celebră care nu numai că a uitat de unde a plecat, dar se simte şi datoare să dea lecţii tuturor celor din jurul său şi nu numai. Cititoarea admonestată vehement de vedeta trăitoare pe alte meleaguri, e adevărat mult mai civilizate, a avut o replică remarcabilă: am crescut, am mai călătorit şi ne-am mai educat şi noi. Aşa este, doar călătorind cred că putem face diferenţa dintre ,,la noi’’ si ,,la ei’’, dintre ceea ce au ei şi ceea ce nu avem noi. Ei au cu adevarat o calitate a vieţii, noi avem cu adevarat o noţiune lipsită de conţinut. 


Ei nu fac caz de calitatea vieţii pentru că o au, noi facem caz de ea pentru că nu o avem. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite