Românii iau cu asalt centrele de vaccinare non-stop ale Armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte centre militare de vaccinare sunt deschise non-stop
Şapte centre militare de vaccinare sunt deschise non-stop

Aproape 3.000 de români au luat cu asalt centrele de vaccinare non-stop pe care Ministerul Apărării Naţionale (MApN) le-a deschis, într-un program-pilot, în 7 spitale militare din toată ţara.

Numai la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila“ din Capitală s-au vaccinat, în cursul zilei de marţi, fără programare, 330 de persoane. „Astăzi (ieri - n.r.) s-au mai imunizat tot fără programare, până la ora 15.00, alte 173 de persoane. Puteau fi mai multe dacă nu existau o serie de probleme la înregistrarea în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV). Mai trebuie spus că acest proces de imunizare fără programare merge în paralel cu cel de vaccinare cu programare în care, în fiecare zi, altor 360 de persoane le este inoculat serul de tip Pfizer”, a declarat pentru „Adevărul” colonelul Oana Ciobanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei. 

Prin deschiderea acestor puncte de vaccinare avem, practic, funcţionale centre regionale de imunizare non-stop, fără programare, în Spitalul Universitar de Urgenţă  Militar Central din Capitală, dar şi în centrele medicale ale MApN din Cluj Napoca, Braşov, Constanţa, Timişoara, Iaşi şi Craiova. În total, în cadrul maratonului de vaccinare organizat în spitalele militare s-au imunizat împotriva COVID-19, până în prezent, circa 2.800 de persoane care nu aveau o programare prealabilă. Persoanele vaccinate sunt înregistrate direct în RENV şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel, au precizat responsabilii MApN.

Alte patru spitale militare vor creşte cadenţa de imunizare

Ministerul Apărării a comunicat că, în perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local, şi celelalte patru spitale militare vor putea creşte ritmul de vaccinare. Astfel, şi spitalele militare din Sibiu, Focşani, Galaţi şi Piteşti vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Ministerul Apărării Naţionale asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului - peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite