Românii aplică la joburi cu ajutorul telefonului mobil. Un post de casier agenţie pariuri, în topul preferinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii folosesc tot mai des telefonul mobil pentru a aplica la joburi FOTO Adevărul
Românii folosesc tot mai des telefonul mobil pentru a aplica la joburi FOTO Adevărul

În 2014, românii au folosit telefonul mobil pentru a aplica la job-uri, numărul CV-urilor trimise prin aplicaţia BesJobs ajungând la 2,7 milioane. Astfel, creşterea a fost de 166% faţă de anul 2013.

Potrivit unui comunicat al portalului de recrutare, în septembrie 2014 s-a depăşit pragul de 300.000 de aplicări trimise lunar, înregistrându-se o creştere cu 120% faţă de septembrie 2013.

„In medie, în 2014 s-au trimis 10.000 de aplicări zilnice prin BestJobs app, aplicaţia pentru dispozitive mobile, luni şi marţi fiind cele mai active zile pentru cei care îşi caută un loc de muncă”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte tipul telefoanelor de pe care au fost trimise cele mai multe aplicaţii, în top se găsesc mărcile Apple, Samsung S4, Nokia Lumia şi HTC Desire. „În total, numarul noilor utilizatori care au aplicat de pe telefonul mobil a urcat cu 76%, la aproape două milioane de candidaţi”, informează comunicatul.

Postul de casier agenţie pariuri, cel mai disputat

Referitor la cele mai populare joburi din 2014, reprezentanţii BestJobs au întocmit un alt clasament. De departe, postul de casier agenţie pariuri sportive a stârnit cel mai mare interes, cu peste 40.000 de candidaturi, în timp ce 24.000 de persoane au aplicat pentru un post de şef de magazin. În acelaşi timp, un job de operator pariuri a reuşit să trezească interesul a nu mai puţin de 20.000 de persoane.

Printre companiile care au făcut cele mai multe angajări în 2014, conform BestJobs, se numără Hella România, Emerson şi Continental Automotive, însă angajatorii care au susţinut puternic piaţa muncii anul trecut sunt Adecco România, Banca Comercială Română, Vodafone, Oracle şi Lidl Discout.

Pe aceeaşi temă:

Cele mai căutate limbi străine pe piaţa muncii din România. Combinaţia care asigură succesul unui CV

Cele mai căutate limbi străine. Cunoştinţele de limbă engleză la angajare au devenit o necesitate, în special în companiile multinaţionale. La mare căutare în anul 2015 este însă limba germană, cerută de tot mai mulţi angajatori. „Să vorbeşti engleză fluent şi să ştii bine germană şi franceză te scoate din mulţime. Astfel îţi sporesc şansele să fii angajat şi să primeşti un salariu competitiv”, spune George Butunoiu, specialist în recrutare.

Cât costă examenul Cambridge. Tot ce trebuie să ştii despre cele mai importante examene de limbă engleză: Cambridge, IELTS şi TOEFL

Cât costă examenul Cambridge. Un atestat Cambridge de limbă engleză are valabilitate nelimitată, în timp ce IELTS sau TOEFL sunt valabile pentru numai doi ani de zile. IELTS este atestatul de limbă preferat de companii şi universităţi din toată lumea fiindcă valabilitatea este limitată, deci cunoştinţele atestate în urma examenului nu au avut când să fie uitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite