Românii, în anul speranţelor. Marile evenimente pregătite pentru ţară în 2015

Românii, în anul speranţelor. Marile evenimente pregătite pentru ţară în 2015

În urma alegerilor prezidenţiale, românii au aşteptări ridicate de la Klaus Iohannis. Peste 34% consideră că preşedintele trebuie să aibă ca prioritate crearea de locuri de muncă, în timp ce peste 31% aşteaptă de la Iohannis fie un adevărat garant al legilor şi al Constituţiei, se arată într-un sondaj INSCOP Research realizat la comanda Adevărul FOTO Mediafax/ imagine cu rol ilustrativ

2015 aduce emoţii baronilor locali care au dosare în curs de judecată. Provocări vor fi în domeniul turismului şi al transporturilor. În acest an, numărul mallurilor va creşte, iar autorităţile promit că vor inaugura alte câteva sectoare de autostradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucureşti

Noile proiecte pe care le va avea Bucureştiul anul acesta: două malluri noi şi două pasaje subterane

Anul acesta, în Bucureşti ar trebui să fie finalizate mai multe proiecte începute de Primăria Capitalei. Printre acestea se numără Pasajul Piaţa Presei Libere şi Pasajul Piaţa Sudului, dar şi câteva lucrări ale investitorilor străini.

Călăraşi

2015, anul marilor transformări. Oraşul de pe malul Borcei se reinventează

Dacă lucrurile vor sta exact ca pe hârtie, Călăraşiul are toate şansele să se transforme radical în 2015. Modernizarea oraşului porneşte de la reabilitarea mai multor străzi, construirea de locuri de joacă pentru copii, amenajarea Parcului Central, a Pieţei Mari, precum şi reabilitarea unei zone din cadrul Grădinii Zoologice pentru promovarea în scop didactic.

Constanţa

FOTO Ce proiecte turistice s-ar putea realiza în 2015 la Constanţa. Ar putea începe lucrările la şoseaua de coastă

Ce proiecte turistice s-ar putea realiza în 2015 la Constanţa. Ar putea începe lucrările la şoseaua de coastă

Anul acesta, ar putea începe în sfârşit lucrările la primul sector al şoselei de coastă. Conform proiectului, Şoseaua de coastă porneşte de pe strada Termele Romane, continuă cu Bulevardul Regina Elisabeta – Comandamentul Marinei pe drumul deja existent – Aleea Lebedei – toboganul de pe plaja Modern – Pălăria lui Neagoe, apoi face un «S» şi ajunge la intersecţia străzilor Mihai Eminescu şi Smârdan.
Scopul amenajării acestui drum pietonal este asigurarea unui flux auto, dar şi pietonal, prin ocolirea zonei peninsulare.

Târgovişte

Ce proiecte se vor desfăşura în 2015 în Dâmboviţa şi ce sume sunt puse la bătaie
Dacă 2014 a fost un an plin de momente tensionate, atât din punct de vedere politic, dar mai ales administrativ, 2015 se anunţă cel puţin la fe de „provocator”, atât pentru parlmentarii trimişi de dâmboviţeni la Bucureşti să le interesele, cât şi pentru şefii instituţiilor deconcentrate.

Focşani

2015, an cu emoţii pentru baronul Marian Oprişan, care aşteaptă o sentinţă în dosarul de corupţie

Anul 2005 debutează pentru preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, cu un nou termen în procesul de corupţie care a început în urmă cu opt ani şi jumătate şi în care este acuzat de abuz în serviciu, utilizarea în alte scopuri a banilor de la stat, fals şi uz de fals, cu un prejudiciu adus la buget de 1,9 milioane de dolari.

Timişoara

Proiectele anului 2015 în Timiş: finalizarea celui mai mare complex de birouri de clasă A, construirea unui nou mall şi terminarea autostrăzii

Proiectele anului 2015 în Timiş: finalizarea celui mai mare complex de birouri de clasă A, construirea unui nou mall şi terminarea autostrăzii

După aproape opt ani de la inaugurarea primei clădiri de birouri din complexul City Bussines Center, în anul 2015 este aşteptată finalizarea celei de-a cincea clădiri, încheindu-se astfel un proiect fără precedent în Timişoara, gândit şi dus la bun sfârşit de unul din cei mai profesionişti antreprenori timişoreni, Ovidiu Şandor. Cea de-a cincea clădire a complexului trebuia finalizată în 2014, dar descoperirea unor situri arheologice a întârziat proiectul. Aşteptarea merită, însă, pentru că descoperirile arheologice vor fi parte a proiectului sub forma unei piaţete publice, lucrare care presupune crearea unui puzzle din 150.000 de piese distincte.

Alba Iulia

Cele mai importante evenimente aşteptate în 2015 pentru judeţul Alba

Cele mai importante evenimente aşteptate în 2015 pentru judeţul Alba


Anul 2015 se anunţă pozitiv pentru judeţul Alba cel puţin din punct de vedere a unor investiţii publice iniţiate în 2014. Este vorba, în primul rând, despre proiectul autostrăzii Sebeş - Turda, care va face legătura între autostrăzile Transilvania şi Orăştie – Sibiu. De asemenea, se anunţă continuarea investiţiilor Daimler de la Sebeş şi Cugir, dar şi o decizie finală pentru proiectul ”Roşia Montană”.

Baia Mare

Priorităţile anului 2015 pentru Maramureş. Drumuri, investiţii noi şi locuri de muncă. Scandalurile care ar zgudui lumea politică

Anul 2015 se anunţă a fi un an interesant pentru Maramureş. Şi asta din mai multe puncte de vedere. Anul 2015 ar putea aduce noutăţi în dosarul DNA în care apare numele primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală faţă de Cătălin Cherecheş pe data de 18 iunie 2013.

Botoşani

Marile proiecte ale anului 2015 la Botoşani: bazine de înot, zone de agrement ultra-moderne, drumuri reabilitate şi muzeul comunismului

Marile proiecte ale anului 2015 la Botoşani: bazine de înot, zone de agrement ultra-moderne,drumuri reabilitate şi muzeul comunismului

În anul 2015, autorităţile din Botoşani speră să finalizeze sau să se apropie de finalizarea unor obiective importante precum baza de agrement de la Cornişa în municipiul Botoşani, începerea lucrărilor la cei 250 de kilometri de drum strategic în judeţ dar şi de finalireaza lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botosani.

Iaşi

Cele mai importante evenimente care vor face agenda publică la Iaşi în anul 2015

Cele mai importante evenimente care vor face agenda publică la Iaşi în anul 2015
Anul 2014 a fost unul zbuciumat din punct de vedere politic la nivel naţional, iar acest lucru s-a reflectat în bună măsură şi la Iaşi. Unul dintre cele mai fierbinţi subiecte de pe agenda publică, proiectul autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş, este de aşteptat "să se încingă" şi mai tare în 2015.

Ploieşti

Ce îi aşteaptă pe prahoveni în 2015: finalizarea marilor dosare de corupţie şi cele mai importante proiecte de infrastructură de după Revoluţie

Cel puţin trei dosare penale, importante pentru prahoveni prin personajele anchetate, îşi vor găsi soluţia în 2015. Este vorba despre dosarele preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi a fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma, anchetaţi pentru trafic de influenţă şi luare de mită, cel al deputatului Mircea Roşca, în prezent arestat preventiv pentru infracţiuni de corupţie şi cel al patronului echipei Petrolul, Dan Capră, şi el arestat preventiv pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

Piteşti

Cele rele să se spele, cele bune să se-adune! Iată cu ce vine 2015 în Argeş!
2015 este anul în care primarul Tudor Pendiuc va afla dacă va fi sau nu trimis în judecată şi tot anul acesta vom asista la rejudecare dosarului în care fostul preşedinte al CJ Argeş, C-tin. Nicolescu este acuzat  de DNA că ar fi accesat ilegal bani europeni pentru reabilitarea a patru şcoli din judeţ. Cu puţin noroc, 2015 ne-ar putea aduce în Argeş o pârtie de schi la standarde europene şi câţiva paşi spre Autostrada Piteşti-Sibiu

Târgu Jiu

Cele mai imprtante evenimente din anul 2015 din judeţul Gorj

Cele mai imprtante evenimente din anul 2015 din judeţul Gorj

Una dintre cele mai importante investiţii din judeţul Gorj este aşteptată să fie realizată în cursul anului 2015. Este vorba de o fabrică de cablaje auto a companiei Daimler. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, au fost recrutaţi 60 de gorjeni, care au început deja activitatea la o fabrică din Pâncota, în judeţul Arad. Nemţii au anunţat că vor relua angajările în luna ianuarie, organigrama fabricii gorjene urmând a fi completată cu încă 700 de persoane.

Piatra Neamţ

2015, anul care poate decide soarta lui Pinalti şi se va face lumină la şefia Consiliului Judeţean Neamţ

Tot în acest an ar putea fi decisă situaţia deputatului Dorinel Ursărescu, trimis în judecată la finele lui 2014 pentru fapte de corupţie. O investiţie care aşteaptă să fie dată în funcţiune în 2015 este depozitul de deşeuri de la Girov, unde va fi reluată licitaţia pentru desemnarea operatorului de salubritate.

Turnu Severin

Ce îi aşteaptă pe severineni în 2015. Justiţia decide soarta baronului Duicu

2015 va fi anul în care fostul şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, aflat pe lista celor mai influente personaje de pe scena politicii din zonă, va trebui să dea explicaţii magistraţilor, pentru ilegalităţile de care a fost acuzat. Şi alţi funcţionari importanţi din judeţ vor ajunge în faţa instanţei.

Cluj Napoca

Cele mai importante evenimente care îi aşteaptă pe clujeni în 2015. Va începe procesul fostului preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu

Cele mai importante evenimente care îiaşteaptă pe clujeni în 2015

Evenimentele care se vor organiza în 2015 datorită Capitalei Europene a Tineretului vor aduce şi mai mulţi turişti în inima Ardealului, oraş unde administraţia locală mai are încă de finalizat proiectele care trebuiau terminate în 2014. Tot în 2015 va începe procesul fostului preşedinte al Consiliul Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Vaslui

Ce-i aşteaptă pe vasluieni în 2015: Cine sunt cei care privesc cu emoţie noul an şi care sunt principalele obiective

Ce-i aşteaptă pe vasluieni în 2015: Cine sunt cei care privesc cu emoţie noul an şi care sunt principalele  obiective

Reabilitarea Spitalului Vechi, construcţia unui bazar modern, sunt principalele obiective cu care autorităţile vasluiene le-au anunţat pentru 2015 încă de anul trecut. Totodată a fost elaborată o stategie pentru eficientizarea investiţiilor inaugurate în 2014.

Hunedoara

Ce îi aşteaptă pe hunedoreni în 2015. Proiectele care schimbă soarta judeţului

Anul 2015 este termenul limită al proiectelor finanţate de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Administraţiile locale sunt nevoite să se grăbească în derularea proiectelor pe fonduri de la UE, pentru a mai putea beneficia de finanţare externă. Autorităţile din Deva şi Hunedoara, dar şi Consiliul Judeţean, au planuri mari de investiţii, pentru 2015.

Vă mai recomandăm:

Ascensiunea baronului roşu din Mehedinţi, de la muncitor la doctor în ştiinţe militare şi preşedinte de Consiliu Judeţean

Evenimentele care au marcat Clujul în 2014: de la scandalul de corupţie al lui Horea Uioreanu la inaugurarea fabricii Bosch la Jucu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările