România vinde Irlandei 700.000 de doze de vaccin anti-COVID. Când vor fi livrate dozele

România vinde Irlandei 700.000 de doze de vaccin anti-COVID. Când vor fi livrate dozele

Irlanda a convenit în principiu să cumpere un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 din România. FOTO Shutterstock

România vinde Irlandei 700.000 de doze de vaccin produse de Pfizer/BioNtech. Anunţul acordului a fost făcut de premierul irlandez, Micheál Martin, care a transmis pe Twitter: „Este un implus binevenit pentru campania noastră, care se bucură de un sprijin imens din partea populaţiei".

Ştiri pe aceeaşi temă

Vaccinurile Pfizer vor fi livrate în luna august, direct de la companie, sub forma unei redistribuiri a dozelor comandate iniţial de România.

„Am încheiat un acord prin care ne-am asigurat 700.000 de doze suplimentare de vaccin anti-Covid din România. Sunt veşti extraordinare, iar acest lucru reprezintă un implus binevenit pentru campania noastră, care se bucură de un sprijin imens din partea populaţiei irlandeze”, a scris Micheál Martin, premierul Irlandei, pe contul său de Twitter.

Ţara noastră a mai vândut şi Danemarcei alte circa un milion de doze de vaccin din surplusul său.

Irlanda are în prezent una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19 din Europa. Circa 45% din populaţia sa adultă de 3,8 milioane de persoane a fost vaccinată cu schema completă şi 65% cel puţin cu prima doză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările