România şi Ungaria vor colabora în domeniul transplantului pulmonar

România şi Ungaria vor colabora în domeniul transplantului pulmonar

FOTO Adevarul

România şi Ungaria vor colabora în domeniul transplantului pulmonar. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a convenit cu omologul său ungar să încheie un acord în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Din punctul nostru de vedere Memorandumul de Înţelegere transmis de partea maghiară este agreat si propunem ca doua echipe tehnice din partea ambelor ţări sa înceapă discutiile pentru pregătirea detaliilor tehnice ale colaborării”, a spus Sorina Pintea în timpul intalnirii.
 
Potrivit unui comunicat de presă, Sorina Pintea a fost însoţită de Laszlo Attila, preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat şi dr. Radu Zamfir, preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant. Sorina Pintea a  subliniat ca la ora actuală se caută toate soluţiile pentru asigurarea tratamentului corespunzător pentru pacienţii români care au nevoie de transplant pulmonar. 
 
„Mai avem încă pacienţi pe lista de aşteptare care sunt cazuri complexe si pentru care facem toate eforturile sa găsim solutii", a declarat ministrul Sănătăţii.
 
Totodată, cei doi oficiali au demarat discutii si pentru identificarea altor domenii de colaborare  ca de exemplu oncologia şi achiziţia comună de medicamente şi vaccinuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: