România, ultima în Europa la numărul creşelor. Ministrul Cseke Attila: „Avem un grup de lucru pe această temă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat că România se află pe ultimul loc în Europa la numărul de creşe, iar acest lucru trebuie să se schimbe.

Prezent într-o emisiune TV, ministrul Dezvoltării a spus că în România sunt 386 de creşe (o medie de aproape 10 creşe într-un judeţ), ceea ce face ca ţara noastră să fie pe ultimul loc în Europa la acest capitol.

Potrivit ministrului, proiectul naţional de construcţie de creşe va începe chiar de anul acesta, scrie Hotnews.

Construirea mai multor creşe ar putea creşte natalitatea în România, crede Cseke Attila, care spune că de anul acesta finanţarea creşelor ar putea trece din sarcina autorităţilor locale în cea a statului.

„Vor porni lucrurile în mod categoric, pentru că este un proiect anunţat de mine la preluarea mandatului. Aici sunt trei aspecte. În primul rând, reglementările tehnice, cum se construiesc creşele, condiţiile sunt din 1997.

Avem un grup de lucru pe această temă, pentru că vrem să construim creşe la nivelul cerinţelor anului 2021. Într-o lună - lună jumate vrem să dăm acest Ordin al ministrului că, totuşi, au trecut 24 de ani şi sunt alte standarde”, a afirmat ministrul Dezvoltării.

Citeşte şi:

Cât durează efectul vaccinului AstraZeneca şi când îşi atinge potenţialul maxim de protecţie

Crimele de la Revoluţie, îngropate de institutul care urma să facă lumină. „Dacă ne bazăm pe procurori să scrie istorie nu aflăm niciodată adevărul“

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite