România şi SUA, acelaşi raport între salariul minim şi cel mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SUA şi România au acelaşi raport între salariul minim şi cel mediu pe economie, spun datele Eurostat, date care arată şi că cel mai mic salariu de la americani este de aproape cinci ori mai mare decât salariul minim pe care-l iau românii.

În 2010, raportul dintre salariile minime şi cele medii a oscilat în UE27 între 35 şi 50%, arată un studiu recent al Eurostat (institutul european de statistică). România şi Cehia au cel mai mic raport între cei doi indici - salariul mimin reprezintă sub 35% din salariul mediu brut pe economie.

image


După cum se vede, cele mai mici diferenţe dintre cele două venituri sunt înregistrate, în Europa, în statele cu valori mari ale veniturilor salariale.

De exemplu, în Malta şi Luxembourg raportul este de peste 45%. Luxemburgul este statul european cu cel mai mare salariu mic - 1.758 de euro. În Malta, salariul minim era de 665 de euro, luna trecută.

image

Eurostatul a introdus şi SUA în graficul referitor la situaţia din Europa. După cum se vede mai jos, Statele Unite au acelaşi raport ca România şi Cehia.
Atâta doar că-n România salariul minim era în iulie anul acesta de 178 de euro, pe când cel al americanilor este de aproape cinci ori mai mare (de 870 de euro).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite