România, prinsă între „terapia de grup” şi „apocalipsă”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ori au început românii să-şi facă provizii ca la începutul pandemiei, ori am intrat în trâmbiţata criză alimentară, cu care îi sperie unii pe fanii nedezlipiţi de ecranele canalelor de televiziune ale „poporului”? După ce că-i distrug ăştia cu „covidul care nu există”, „omorând pensionarii ca să nu le mai plătească pensiile”, după ce că au scumpit totul, „să nu mai poată trăi poporul”, acum le taie şi curentul!!!

Sfârşit de octombrie-început de noiembrie ale anului de graţie 2021, an de pandemie Covid 19, cu recorduri de victime din cauza virusului şi cu aparenţe de interes ale poporimii române pentru vaccinarea anticovid.

Pe fondul crizei politice generate de partidele parlamentare şi preşedintele ţării, Klaus Iohannis, aflat mai mult prin ţări străine, ba la Piramide, în Egipt, ba prin Europa, cu grija paltonului, situaţia din România este una gravă, de targă. Mai rău, de morgă arhiplină.

Sau ca să-l citez pe purtătorul paltonului de la Cotroceni,

situaţia din ţară este îngrijorătoare: coronavirusul îşi face de cap;

 la fel pare să-şi facă şi marele politician pe tobogan, Florin Câţu, un superman dâmboviţean încă al unui guvern căzut, dornic de un nou mandat la Palatul Victoria, care zice că face ”terapie de grup„ cu celelalte partide parlamentare posibil eligibile la guvernare;

 Generalul Nicolae Ciucă desemnat să formeze un nou guvern este înfrânt pe frontul politic de versaţii politicieni ai patriei şi îşi depune mandatul, predându-se înainte să tragă vreun foc din clădirea Executivului;

Marele şi ultimul partid istoric, PNL, rupt în două sau în nouă că nu se mai ştie care cu cine sunt mai liberali decât alţi liberali, aşa zis la guvernare, este în genunchi înaintea ciumei roşii PSD, căruia îi cânta prohodul cu câteva luni înainte, dar care arde de nerăbdare acum să preia frâiele puterii;

USR-ul nu este de acord cu jocurile şi iţele politice ale celor două formaţiuni care-i ţin departe pe ”sexo-marxişti”, ca pe câinele Drulă, să nu pună beţe în roţile corupte ale frăţiei useliste şi nu cumva să ajungă din nou la butoanele guvernării, să schimbe, să reformeze ceva;

Minoritarii de la UDMR par mai mereu majoritari când este vorba de o coaliţie la guvernare, nemuritori, ei sunt mereu în echipă, esenţiali şi fac ceea ce vor şi ştiu ei mai bine pentru interesul lor;

Auriştii jubilează că din cauza hârjoanei useliste pe ciolanul puterii lucrurile le merg unse şi urlă în Parlament că vor face şi drege, inclusiv anchete, comisii, ordine,,, Mai mult, cu arsenalul din dotarea circului şi cu goarnele de tip şoşocist ies periodic în stradă, manifestând gălăgios, strident, anarhic împotriva vaccinării şi contra a tot ceea ce vor ei;

De cealaltă parte a zidului puterii politice, în lumea poporimii, lucrurile au luat-o razna, la fel ca preţurile la energie, alimentele de bază şi a toate consumabilele şi serviciile de bază, care scumpesc la infinit viaţa şi moartea românilor simpli.

Doar vremea cu temperaturi pozitive, cât o mai ţine şi aceasta, este de partea votanţilor, oamenilor, în ciuda iernii care bate la uşă, ca să-l citez iar pe prezident, sătul de golful toamnei şi dornic probabil de un nou sezooon de schi.

După introducerea măsurii certificatului verde de vaccinare anticovid, lucrurile par un pic bizare în marile mall-uri şi alte centre comerciale, unde înainte exista o viermuială, aglomeraţie şi îmbulzeală cotidiene.

Intrând într-un grande centru comercial din Capitală, doar cu QR-ul dovezii vaccinării, atmosfera arăta, aducea aminte un pic de vremurile epocii de aur: semipustiu, fără românii care mişunau până recent, grămadă, împingând/trăgând cărucioare şi coşuri cu grămezi de produse;

cu economie de energie electrică;

cu unele rafturi golite de produsele alimentare de bază şi mai ales cu raţia generoasă de zahăr-şaseee pachete pe cap de cumpărător-că cică este criză alimentară şi trebe să ajungă la toată lumea!!! Dar fără coadă.

O situaţie similară am văzut şi în supermarketuri, marketuri mai mici ale diverselor lanţuri comerciale din ţara noastră, unde, în ciuda faptului că nu se mai înghesuiau clienţii, în special pensionarii, dar în care rafturi unor alimente de bază-zahăr, ulei, făină- erau goale, de parcă ar fi trecut pe acolo hoardele de hămesiţi!

Ori au început românii să-şi facă provizii cât cuprinde, ca la începutul pandemiei, ori am intrat în trâmbiţata criză alimentară, cu care îi sperie unii pe fanii nedezlipiţi de ecranele canalelor de televiziune ale ”poporului”? După ce că-i distrug ăştia cu ”covidul care nu există” pe oameni, ”omorând pensionarii ca să nu le mai plătească pensiile”, după ce că au scumpit totul, ”să nu mai poată trăi poporul”, acum le taie şi curentul!!!

Posturile tv vigilente care după propaganda nevaccinării, acum, au reuşit să bage şi spaima în poporeni că ”se ia şi lumina”! Speriaţii au uitat că pe vremea comunismului luminos se lua lumina electrică zilnic, dar nu a murit nimeni, cum zicea tovarăşa la proces. ”Vine apocalipsa, ce mai!”

Lumea nevaccinată, dar covidată moare pe capete, însă în satele patriei atotştiutorii sunt convinşi sigur că ”nu a murit nimeni de covid!!!”

Între timp, la porţile spitalelor, pe lângă ambulanţele care stau la coadă să ducă pacienţii, au apărut autoturisme cu oameni în stare gravă, care primesc oxigen direct din tuburile aduse lângă maşini, într-un efort disperat al personalului medical de a salva cât de multe vieţi omeneşti pot.

Ce mai contează că morgile spitalelor completate de containere frigorifice sunt pline de cadavre ale adepţilor teoriei conspiraţiei şi nevaccinării.

Tot de curând, se practică ”vaccinarea la chiuvetă”, cu obţinerea unor certificate verzi false. Documente devenite esenţiale.

Oricum, vorba unui antivaccinist convins: ”Până la primăvară, că vrem sau nu vrem, tot ne înţeapă ăştia pe toţi!”

Posibil, dar doar oamenii care nu vor fi luaţi de coronavirus până atunci, cei ce vor rămâne în viaţă, vor mai fi expuşi la primăvară ”înţepării” cu vaccinul salvator.

Am mai auzit şi că unii români necovidaţi, adversari vehemenţi ai vaccinului, merg să-şi facă diverse ”analize, pentru a afla nivelul anticorpilor din corp!!!”

Am mai văzut şi auzit poporeni simpli de la ţară, care atunci când îi întrebi de vaccinare, spun că ei s-ar vaccina, dar nu ştiu unde şi cum să ajungă în cel mai apropiat oraş cu centre de vaccinare. Zic că sunt prea săraci să plătească transportul, să ajungă la vaccinare, cu toate că îi vezi cum dau zilnic, bani pe băutură şi ţigări!

Chiar aşa, a văzut cineva prin satele româneşti, în ultima vreme, celebrele caravane despre care ne vorbeau cândva ”strategii” campaniei de vaccinare din România?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite