România Pământ Moldovenesc

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trebuit să-l descopere Inna pe Carla`s ca să creadă toţi românii că au înţeles care-i fişca-n Basarabia reală. Amuia mujicu român ştie că e samâi krutoi s-te tusuieşti pe P.O.H.U.I., urmează să afle că îi bunişor s-te raslabeşti NAHUI.

Am fost şi eu de câteva ori în Republică. La început, când am coborât din rutieră, blea, aveam în cap numai tâmpenii geopolitice: că aştia-s cu ruşii sau cu noi; câte procente comunişti, câte nu; Dodon - Chirtoacă. Mai credeam că am ajuns pe un continent cu tipe blonde, mişto, ca la ASE şi SNSPA. Vseo narmalina, eram fix atâta de tupoi cât orice român care calcă pervai raz v Basarabiu.

Am trăit c-un paţan într-o odaie - da-n paturi diferite - câteva săptămâni podread. Am prins Orheiul în plină campanie electorală pentru localele din 2011 şi m-am implicat ca să-mi ajut drugii. Şi drugii mi-au dat să beau şi să mănânc la Chateau Vartely. Pizdeţ, am zis, aişi îi di mini, nu mă mai siibesc! Începuse să mă cunoască lumea teraselor de prin Orhei, toţi se pricăleau că ce-i cu ăsta pe-aici, de-l cătăie Pavlik ca pe câine?

Vreau şi eu o sticlă de apă la doi litri, vă rog. Vai, dar sunteţi român, din România? Da, am minţit eu scurt. Nu puteam să le stric bucuria, să le zic de ţigansky narod.

Altă seară am fost singur-singurel la Famous în Chişinău. Au trecut de face control nişte suciky glamurnâie şi eu tot. Înăuntru am descoperit udacino, prima insulă de padrugele krutâie. Dacă socotim şi Drive-ul, clubul de fiţe de peste benzinărie (da, aţi citit corect), face de-un arhipelag dar vă spun, continentul de blonde nu există, e doar mitologie, fetele-s ca la noi, tăt normal.

Carocii m-am integrat rapid. Am învăţat treptat mai multe maturi şi în mod foarte direct, esenţa:

Doina curişi, Doina pioşi, Doina vecernîi ibioşi i na Doina papadioşi.

Apoi, şoc! Prostă, moldovanii mi-au furat lăptopul şi-am început a crede că vabşe au dreptate naţionaliştii de pe la noi: Basarabia Pământ Românesc. Aici îs români adevăraţi!? Apoi o săptămână încheiată am dezbătut problema, la zamă cu chiperi şi plăcinte de varză, cu primarul, până am înţeles politica naţională din Basarabia:

Când le-a fost moldovanilor mai bine? Când ruşii au plecat şi românii n-au dovedit s-ajungă!

V-aţi zaibit, ne panimaeşi? Aveţi nevoie de dicţioner? Ei ne înţeleg mereu, fără probleme, oricât de cultural am grăi. În concluzie:

Alio! Lenin na provode? Vseo, mujic, s-o primit, România Pământ Moldovinesc! Carla`s o uşis vaprosu!
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite