România, mai sus în top!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ce suntem pe ultimele locuri în clasamentele Uniunii Europene? De ce? Cum putem să ieşim din „zona retrogradării“ şi să ducem România undeva pe la jumătatea topurilor?

Mai toate topurile cu ţările Uniunii Europene plasează România pe locurile codaşe. Când Bulgaria este pe ultimul loc, România este pe penultimul. Când România este pe ultimul, Bulgaria ne-o ia înainte, fiind pe penultimul. Ne-am săturat să fim mereu ultimii la: consumul de pastă de dinţi, vânzările de cărţi, numărul de îmbolnăviri de tuberculoză, kilometri de autostradă, viteza cu care înaintează trenurile, numărul de medici la o mie de locuitori, numai la coadă în orice top, umilitor!

Ce se poate face? (Să facem abstracţie de bulgari, vecinii noştri să-şi vadă de locurilor lor!) Pentru a remedia această poziţie, primul lucru care trebuie făcut este ca Dragnea să dea o dispoziţie sau o directivă ca toate aceste clasamente – ruşine naţională! – să nu mai fie difuzate la radio şi la televiziuni, nici în presa digitală şi în ziarele care mai supravieţuiesc. Să nu mai auzim că „România ocupă ultimul loc în domeniu... sau în ceea ce priveşte...“ Să nu mai auzim asemenea topuri deprimante, pesimiste, care fac rău psihicului naţional! Cum ar fi să-i spui unui elev că este prostul-proştilor din clasă, din şcoală, din ţară, prostul-proştilor din lume şi din univers? Va deveni el mai deştept după ce-i spui de-o sută de ori că este fraier? Nu! Să înceteze bombardarea poporului român cu topuri care îl bagă în depresie! Dragnea trebuie să ia măsuri. Să dispară topurile cu România pe ultimul loc, CNA să aibă grijă pe partea de audiovizual!, şi să fie înlocuite cu topuri în care România figurează printre fruntaşi. Aşa se face moralul unui popor, cu ceva pozitiv. Sau, dacă sunt prea puţine topuri de acest fel, să se bage ceva uşor, suportabil: o ambulanţă a lovit un microbuz pe şoseaua de centură a municipiului Tecuci... Dar Tecuciul are şosea de centură? Nu contează, important este că ambulanţa a lovit, iată o ştire de interes naţional!

Să înceteze bombardarea poporului român cu topuri care îl bagă în depresie!

Concomitent cu băgarea topurilor sub preş, tot Dragnea să dea dispoziţie la diferite structuri de lobby, mai mult sau mai puţin oficiale, ca atunci când se face vreun top UE, acestea să tragă sforile pe lângă cei care întocmesc topurile şi să plaseze România cu vreo câteva locuri mai sus. Cât poate să coste o astfel de avansare? Să dea Dăncilă nişte bani din fondul de protocol la indivizii care fac topurile, că şi ei sunt oameni, firmele noastre de lobby pot negocia cu discreţie. Fie vorba între noi, topurile astea cu ţări sunt făcute de oameni care n-au ce face! Dacă guvernul Dăncilă îşi pune mintea poate să facă de unul singur o grămadă de topuri în care România este lider absolut şi pozitiv în Uniunea Europeană! Numai să dea Dragnea o directivă...

Ultima soluţie pentru remedierea acestei situaţii umilitoare este ca România să ceară oficial să nu mai fie băgată în topuri, în caz contrat să-i dea în judecată pe autorii ierarhiilor. Să spunem răspicat: lăsaţi-ne în pace cu topurile voastre europene! Românii nu vor în top.

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite