România, înecată-n sânge!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crima de proporţii împotriva întregii populaţii de câini comunitari, într-o ţară de sorginte africană – ţara noastră!

Este trist si revoltator ceea ce se intampla in Romania anului 2013. O populatie canina de 500.000 de caini comunitari la nivelul tarii, dintre care 50.000 in Bucuresti, este exterminata in masa, este ucisa si nu eutanasiata, asa dupa cum ucigasii incearca sa se ascunda dupa cuvinte.

Definitia eutanasierii este urmatoarea: “Metoda de provocare a unei morti nedureroase UNUI BOLNAV INCURABIL, pentru a-i curma suferinta indelungata si grea sau sacrificarea prin procedee rapide, nedureroase A ANIMALELOR BOLNAVE, CARE NU MAI POT FI VINDECATE”.

Si atunci, cum putem sa “eutanasiem” in masa o intreaga populatie de caini comunitari, ceea ce se va intampla se numeste de fapt, in termini corecti, “ucidere in masa”. Se afirma ca acelasi lucru se intampla in SUA, Germania si Franta, referintele si modelele noastre. Nimic mai fals: in Romania discutam de intreaga populatie canina, de jumatate de milion de caini comunitari si nu de un numar marginal de caini, rezultat din abandonarea intamplatoare a unora dintre ei, de catre stapani, care se situeaza si sunt prinsi la o distanta mai mare de 200 de metri de casa. Va asigur ca daca in Germania sau Franta, unde animalele sunt tratate ca si oamenii, sunt iubite si respectate de catre intreaga societate, s-ar fi pus la cale un genocid de proportia celui din Romania, intreaga natiune ar fi explodat si nu ar fi permis in nici un fel o astfel de crima colectiva. Probabil se va intampla o reactie cat de curand, atat din partea Uniunii Europene, cat si a unor state membre, acestea neputand permite o crima de o asemenea amploare la frontiera lor de est.

Chiar si Curtea Constitutionala (CC) a statuat in Romania, in anul 2012, neconstitutionalitatea uciderii in masa a unei populatii, chiar canine fiind ea, pentru care a fost felicitata, atat pe plan national, cat si international. Jurisprundenta acestei Curti precizeaza ca legiuitorul, adica Parlamentul in cazul nostru, ESTE OBLIGAT CA CERINTA CONSTITUTIONALA, sa implice si sa responsabilizeze autoritatile publice locale, inclusiv prin sanctiuni de natura contraventionala sau penala, PENTRU A EVITA RECURGEREA LA MASURA EUTANASIERII. CC a observat ca prin folosirea unei tehnici legislative inadecvate, IN SENSUL INTRODUCERII EUTANASIERII CA SI METODA DE UCIDERE IN MASA A CAINILOR, legiuitorul a adus atingere in final demnitatii umane, valoare suprema, prevazuta la art.1 alin.3 din Constitutie. Demnitatea umana presupune si dimensiunea de relatie a omului cu mediul inconjurator, inclusiv cu lumea animala, ceea ce implica, in privinta animalelor, responsabilitatea morala a omului de a ingriji aceste fiinte, intr-un mod de natura a ilustra nivelul de civilizatie atins. CC a aratat ca si legislatiile altor state acorda o mai mare atentie populatiei canine, SOLUTIILE DE ELIMINARE A ACESTEIA FIIND INDIVIDUALE SI NU COLECTIVE, decizand in final ca art.1 pct.8 din lege este neconstitutional. Nu vad cum o alta incercare a legiuitorului, avand in vedere jurisprudenta deja existenta a CC, de a ucide in masa cainii comunitari din Romania, ar putea fi altfel decat neconstitutionala. Vom vedea consecventa CC.

Cu certitudine, Romania de astazi este extrem de fracturata la nivelul diverselor categorii de populatie, tinerii sunt impotriva minerilor, tot tinerii sau mare parte a lor, dand dovada de un cinism greu de inteles de catre noi, cei care le-am dat viata si le suntem parinti, generat probabil de lipsa de lectura si sensibilizare prin vers si muzica, alta decat cea preferata astazi, supusi prin internet unei aplatizari mecaniciste, s-au transformat in brute, care adulmeca si savureaza mirosul de sange nevinovat, fie ca sunt caini comunitari astazi sau alte categorii de fiinte, chiar si umane, maine, chiar si proiecte mari de investitii si acestea au ajuns sa fie devorate de catre piata. Pe fondul unei tragedii regretabile la nivelul societatii romanesti, acestia cer sange si forteaza legiuitorul sa arunce Romania in cea mai neagra perioada a ei, a inchizitiei impotriva unor fiinte atat de suferinde in existenta lor. Inchizitorii care indeamna si forteaza zilnic legiferarea crimei in masa, in inconstienta lor si a celor care-i urmeaza, creaza in Romania un Holocaust al animalelor, pe aceeasi “solutie finala”, adoptata de alti descreierati ai istoriei in vremuri amare ale unui popor, care a suferit atat de mult de pe urma unui scenariu apocaliptic, care iata ca astazi se repeta in tara noastra, tot la nivel de populatie, canina de aceasta data. Cei care astazi au condamnat la moarte colectiva o populatie intreaga de animale, maine vor condamna la un tratament asemanator pensionari, muncitori, someri pe care-i vor considera balast, neeligibili pentru a fi finantati din contributiile lor sociale si de sanatate si-i vor arunca ca nefolositori, peste bordul vietii. Cei care nu iubesc animalele, nu iubesc nici oamenii, spune o vorba inteleapta din batrani. Cei care astazi asista nepasatori la drama cainilor comunitari, ar putea ca maine sa-si planga propria drama.

Cine va produce uciderea in masa a unei populatii de 500.000 de caini, incepand cu ziua a 15-a de la aparitia legii, adica incepand mai precis cu 1 octombrie 2013 si a urmatoarelor sute de mii de caini proveniti din rezervorul fara de sfarsit din curtile oamenilor de la orase si sate? Cum vom explica Europei civilizate si copiilor nostri stivele de cadavre de caini ucisi, care vor lua drumul incineratoarelor tarii, imbogatind pentru a nu stiu cata oara pe unii din aceasta afacere, care o urmaresc de mai multi ani, fumul gros ce se va asterne peste incompetenta si reaua credinta a celor care au sustras fondurile de zeci si sute de milioane de euro, destinate de-a lungul timpului rezolvarii pe cale civilizata a problemei cainilor comunitari?

Raspunsul la intrebarea de mai sus ar fi: uciderea in masa a populatiei canine din Romania o vor savarsi medicii veterninari. Insa cum, deoarece in Codul Deontologic al medicului veterinar se prevede, la art. 50: “Medicul veterinar se va abtine sa practice eutanasia, cu exceptia cazurilor cand aceasta pune capat suferintelor unui pacient IRECUPERABIL”. Mai mult, in Hotararea nr.24/03.12.2011 a Consiliului National al Medicilor Veterinari se precizeaza ca eutanasierea efectuata asupra cainilor, IN AFARA DE BOLILE INCURABILE, 47 la numar prevazute in lista bolilor incurabile la caini, adica uciderea lor, reprezinta abatere disciplinara, fiind interzisa”. Am sa va spun de fapt cine va ucide populatia de caini: nu medicii veterinari, ca juramantul si toate codurile de conduita si deontologice le interzice o asemenea fapta abominabila, ci probabil tot felul de indivizi, angajati cu ora sau pentru satisfacerea propriilor placeri sadice, probabil si agenti de paza de la firme de paza angajate in aceasta treaba murdara si reprofilati cu acte in ecarisaj sau daca va mai aduceti aminte de imaginile grotesti din anul 2000, cand betivi ad hoc cu seringi gigant, printre paharele de alcool baute, duhnind a crima, intepau in toate partile corpului cainilor treji, care priveau ingroziti si cu mare durere trupeasca la ceea ce li se intampla, pana cand erau nimeriti in inima, unde li se scurgea otrava.

Fac un apel pe aceasta cale, judecatorilor Curtii Constitutionale din Romania, sa opreasca pentru a doua oara tentativa de ucidere in masa a cainilor comunitari din Romania, 500.000 la nivelul tarii,  din care 50.000 in Bucuresti, ca fiind o masura cu profund caracter anticonstitutional si inuman.

Pentru a nu deranja electoratul, din ratiuni populiste, cea mai importanta masura, care ar fi rezolvat definitiv situatia si anume introducerea obligativitatii sterilizarii cainilor inclusiv din casele oamenilor de la orase si sate, adevaratul rezervor pentru cainii fara stapan, in special din orase, a fost evitata si ocolita. Aceasta este cauza pentru care cel putin in Bucuresti, daca in anul 2000 existau 60.000 de caini pe strazi, dupa uciderea a 80.000 de caini, astazi in loc sa fi disparut, sunt alti 50.000 de caini, care vor fi masacrati in perioada urmatoare, iar altii care vor proveni din curti, le vor lua locul. Vom asista, noi si copiii nostri si poate copiii copiilor nostri la valuri succesive de ucidere in masa a populatiei canine.

Asistam la cea mai cinica proba de ipocrizie din partea celor care au decis acest genocid asupra populatiei canine, care au sustras de-a lungul anilor fondurile publice destinate rezolvarii situatiei cainilor comunitari.

Cainii comunitari platesc acum cu viata ipocrizia si nepasarea noastra, a oamenilor si probabil mai devreme sau mai tarziu, criminalii vor plati cu varf si indesat deciziile lor de astazi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite