România a fost aleasă membru titular în Consiliul de Administraţie al Organizaţiei Internaţionale a Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile se tem de migraţia forţei de muncă în ţările europene FOTO Adevărul
Autorităţile se tem de migraţia forţei de muncă în ţările europene FOTO Adevărul

În perioada 2014 - 2017, România va fi parte din Consiliul de Administraţie al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM).

„Până acum, România a deţinut calitatea de stat membru adjunct în Consiliul de Administraţie al OIM de două ori: între anii 2005 şi 2008 şi din Iunie 2011 până în Iunie 2014. Consiliul de Administraţie al OIM este compus din 28 reprezentanţi guvernamentali şi câte 14 reprezentanţi din partea patronatelor şi a sindicatelor”, se arată într-un comunicat de presă.

Concret, Consiliul ia decizii privind politica organizaţiei, adoptă programul şi bugetul, alege directorul general, stabileşte ordinea de zi a Conferinţei Internaţionale a Muncii, ale cărei lucrări se desfăşoară sub forma unor secţiuni plenare continue, pe mai multe segmente tematice, conform agendei sesiunilor.

„La începutul acestui an, odată cu deschiderea completă a pieţei muncii în statele UE, s-a putut observa că temerile legate de o migraţie ă a forţei de muncă din unele state printre care şi România au fost neîntemeiate. Guvernul României va depune toate eforturile pentru a apăra dreptul la libera circulaţie a forţei de muncă şi va reacţiona fără rezerve atunci când cetăţenii români vor fi atacaţi pe nedrept. Favorizăm politici care asigură un echilibru între măsuri active mai ţintite spre generarea de locuri de muncă decente, inclusiv locuri de muncă verzi. Ne propunem tranziţia către o creştere verde şi inteligentă acompaniată de protecţia socială”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Unul dintre cele patru obiective fundamentale ale OIM este promovarea muncii decente pentru toţi, alături de promovarea drepturilor în muncă, protecţia socială şi dialogul social. Structura sa tripartită unică - guverne, patronate, sindicate - reprezintă platforma de promovare a muncii decente.

Ppe aceeaşi temă:

ANALIZĂ ANOSR De ce avem absolvenţi şomeri: un consilier se ocupă în medie de 8.500 de studenţi

O analiză publicată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) arată că universităţile au, în medie, câte un consilier pentru aproape 8.500 de studenţi. Ca atare, ANOSR solicită Ministrului Învăţământului Superior, Mihnea Costoiu, investiţii pentru eficientizarea centrelor de consiliere şi orientare în carieră din universităţi şi adoptarea unei metodologii care să reglementeze normele de funcţionare ale acestora.

Şomerii din Oltenia îşi găsesc cel mai greu de muncă. Şomajul pe termen lung în România, aproape 50%

Şomerii din Oltenia îşi găsesc cel mai greu de muncă, arată cele mai recente date Eurostat. Concret, peste 60% dintre aceştia petrec perioade de peste 12 luni în şomaj, în timp ce, la nivel naţional, aproape jumătate dintre şomeri sunt în această situaţie.

Peste 22.000 de şomeri doar la nivelul municipiului Bucureşti. Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt femei

La data de 31 martie 2014, la nivelul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă a municipiului Bucureşti erau înregistraţi peste 22.000 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, din care mai mult de jumătate sunt femei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite