Grafic. România e în zona maximă de risc pandemic. Ce alte ţări îi stau alături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grafic rezultat dintr-o analiză matematică arată că, de o lună, România are o medie zilnică a infectărilor cu noul coronavirus între 300 şi 350 de cazuri, potrivit Digi24 care citează o analiză făcută de EndCoronavirus.

EndCoronavirus este o coaliţie internaţională cu peste 4.000 de voluntari epidemiologi, clinicieni, statisticieni, activişti civici. Ţinta lor e formularea unor posibile soluţii individualizare pe focare.

Potrivit sursei mai sus citate, România se află într-o zonă maximă de risc pandemic, alături de Statele Unite, Suedia şi Marea Britanie, avertizează medicii. 

În celelalte ţări ale zonei roşii persistă focarele de infecţie, în special în căminele de bătrâni, fapt care ar impune restricţii suplimentare. 

În zona galbenă e un ritm lent al scăderii vârfului epidemiei, ca în Germania, Belgia, Italia şi Spania.

În statele din Zona verde, scăderea a fost la fel de rapidă ca urcarea. Aşa a fost în Australia, Austria, Grecia, China.

Emilian Damian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, a declarat că: "Acest platou poate rămâne la acest nivel o perioadă mai lungă sau mai scurtă în funcţie de măsuri şi în funcţie de răspunsul populaţiei la aceste măsuri recomandate.”

ccc
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite