România e pe primul loc! Nu la şcoli. Nu la autostrăzi. Nu la sănătate...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credeţi că o ţară are nevoie de sănătate, de educaţie, de infrastructură? Vă înşelaţi! Ne spune Gigi Becali ce e important de fapt. Construcţia de biserici din banii statului!

Zilele trecute mi-a atras atenţia catedrala ce se construieşte lângă Casa Poporului, cealaltă clădire faraonică din Bucureşti. Cu banii necesari pentru ridicarea catedralei „s-ar putea construi 1500 de şcoli. Sau 300 de kilometri de autostradă. S-ar putea utila cu aparatura de top 40 de centre medicale de excelenţă. S-ar finanţa 8000 de transplanturi. Sau 800 de mii de naşteri.”

E interesant că o mare parte din aceşti bani vin de la stat, şi doar o mică parte din donaţii. Asta în ciuda asigurărilor date de prelaţii care ne spuneau că fondurile necesare construcţiei vor fi din donaţii şi credite bancare. „Deci grosul banilor au venit de la Guvern (anul trecut, 19 milioane de lei), de la primariile de sector si de la Primaria Generala Bucuresti (18 milioane de lei, similar cu 2011).”

Totuşi pentru un român adevărat niciun sacrificiu nu ar trebui să fie prea mare când e vorba de construcţii de biserici. Mai ales dacă sacrificiul e făcut din bugetul statului.

Şi cine poate fi un român mai adevărat decât Gigi Becali?! El e fericit că România e pe primul loc în Europa la biserici. După el, asta e cel mai important lucru... în niciun caz educaţia sau sistemul sanitar.

”Avem cel mai bun şi mai frumos lucru din lume, ortodoxia, suntem pe primul loc în Europa la biserici, deci în ce priveşte casa lui Dumnezeu, suntem pe primul loc. Păi dacă noi suntem pe primul loc în domeniul cel mai important, toate celelalte lucruri materiale, bani (...) n-au nicio valoare pe lângă bogăţiile din ceruri pe care le va găsi neamul românesc la judecata de apoi, care va găsi mântuirea prin comportamentul lui faţă de Dumnezeu” Sursa

Gigi Becali: Suntem pe primul loc în Europa la biserici. Păi dacă noi suntem pe primul loc în domeniul cel mai important, toate celelalte lucruri n-au nicio valoare.

Mi se pare de asemenea foarte interesantă opinia domnului Becali care susţine că judecata divină se face în grup, nu individual. Cred că la fel gândesc o bună parte dintre cei care susţin construirea catedralei din banii statului. În viziunea lor probabil tot poporul român, fără excepţii, va ajunge în rai datorită acestei construcţii. 

Gigi Becali: La Judecata de Apoi vom fi judecaţi ca neam. Ortodoxia este cel mai de preţ lucru pe care ni l-a dat Dumnezeu.

Această concepţie ar putea rezolva problemele unor oameni mai puţini morali dar care au avut norocul să se nască unde trebuie. Ce contează că ţi-ai bătut copiii şi soţia... eşti român aşa că locul tău e în rai. Ce contează că ai înşelat statul, că ai mituit, că ai ameninţat? Catedrala Mântuirii Neamului e mai ceva ca imunitatea parlamentară... îţi garantează accesul în rai doar pe baza paşaportului românesc.

Atunci totuşi cred că ar trebui să ne fie milă de oamenii buni care încearcă să aibă o viaţă morală dar ale căror eforturi sunt în zadar din cauză că poporul lor în ansamblu nu e prea religios. 

Dar noi să fim fericiţi. Ne-am născut unde trebuie. Şi atâta timp cât statul dă bani pentru catedrală avem siguranţa că după moarte lucrurile vor fi mai bune pentru toţi... indiferent câte păcate adunăm individual fiecare dintre noi. Că doar de asta se cheamă Catedrala Mântuirii Neamului. Pentru că întreg neamul se mântuieşte în grup, nu-i aşa?

Deci vom fi toţi incredibil de fericiţi după moarte. Şi totuşi... până când murim ce facem?! Probabil de asta nu vrea Gigi Becali investiţii în sistemul de sănătate... ca să murim toţi cât mai repede.

Voi ce aţi alege?

  • o catedrală
  • 1500 şcoli
  • 300 km autostradă
  • 40 centre medicale
  • 8000 transplanturi
  • 800 de mii de naşteri 
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite