România, între ciclonul Olaf şi ciclonul Numa. Duminică vin ninsorile

România, între ciclonul Olaf şi ciclonul Numa. Duminică vin ninsorile

Ciclonul Olaf FOTO Adevărul

România va fi lovită duminică de ciclonul polar Olaf, astfel că precipitaţiile se vor transforma în ninsoare, iar temperaturile vor fi scădea în toate regiunile ţării, avertizează meteorologii.

Iar veştile rele venite de la meteorologi continuă, pentru că Olaf ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul Europei şi aduce cu el o masă de aer cald. Numa a produs deja pagube de proporţii în Grecia, unde 14 persoane au murit.
 
„Dorinţa noastră este ca acest număr să nu crească”, a declarat Alexis Tsipras, premierul Greciei. Şi nu doar Grecia a fost afectată de ciclonul Numa, ci şi Croaţia, îndreptându-se spre sudul ţării noastre. „Sunt două cicloane separate, fără legătură unul cu celălalt”, a declarat meteorologul de serviciu. Astfel, deşi Numa îşi pierde din intensitate până va ajunge în România, Olaf va aduce lapoviţă în regiunile centrale, nordice şi nord-estice, în timp ce la munte va ninge. 
 
De asemenea, temperaturile vor fi scăzute şi săptămâna următoare, anunţă meteorologii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: