România, campioană la consumul de antibiotice

România, campioană la consumul de antibiotice

Consum ridicat de medicamente în România FOTO Adevărul

România este pe locul al patrulea la nivel european din punct de vedere al consumului la antibiotice. Aşa arată cel mai recent studiu făcut de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă românii consumă mai puţine antibiotice decât anul trecut, situaţia rămâne una gravă. 
 
„Odată cu descoperirea antibioticelor, a apărut rezistenţa bacteriilor la antibiotice şi ne găsim după 75 de ani de utilizare a antibioticelor în situaţia în care discutăm despre bacterii super rezistente, care produc infecţii netratabile în momentul de faţă. Acest lucru poate să aibă un impact extraordinar de mare în următorii 30 de ani asupra sănătăţii publice, iar boli actualmente tratabile vor deveni netratabile din punct de vedere al terapiei antibiotice”, a explicat profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, citat de Agerpres. 
 
Potrivit sursei citate, prof. dr. Gabriel Popescu a declarat că trendul de scădere a consumului de antibiotice trebuie să continue în următorii ani cu limitarea prescrierii celor considerate de rezervă şi a celor care pot duce la apariţia infecţiilor. 
 
El a precizat că în domeniul medical trebuie urgent implementate sau continuate măsuri privind reducerea consumului de antibiotice. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: