România, aproape de scenariul 2 al epidemiei coronivirus. Ce măsuri vor lua autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la cel de-al 26-lea pacient, România intreă în scenariul 2 al epidemiei cu coronavirus
De la cel de-al 26-lea pacient, România intreă în scenariul 2 al epidemiei cu coronavirus

În România sunt confirmate la acest moment 25 de cazuri de coronavirus, iar apariţia unui nou caz de îmbolnăvire - cel de-al 26-lea - va înseamna intrarea în scenariul 2 al epidemiei, care presupune măsuri mai restrictive.

Recent, autorităţile au adoptat o decizie legată de scenariile privind evoluţia şi intervenţia în cazul infecţiei cu noul coronavirus în România.

Autorităţile au făcut 4 scenarii:

scenariul 1 presupune existenţa de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus

scenariul 2 - de la 26 pana la 100 de cazuri de îmbolnăvire

scenariul 3 - de la 101 până la 2000 de cazuri de infecţie cu coronavirus

scenariul 4 - peste 2.001 cazuri de îmbolnăvire

La acest moment în România sunt confirmate 25 de cazuri de infecţie cu COVID-19, astfel că odată cu confirmarea cazului 26 se va trece la cel de al doilea scenariu al epidemiei.

Potrivit declaraţiilor făcute la de către secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru, scenariul 2 va presupune următoarele măsuri suplimentare. „Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacţi. Ne aşteptăm la secţii separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne aşteptăm la limitarea unor intervenţii chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru nişte boli cronice sau intervenţii programate. Şi ne aşteptăm, efectiv, la un control la graniţa mai accentuat şi pentru celelalte ţări decât cele care sunt în acest moment în zona roşie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru, arată digi24.ro.

Încă 8 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate marţi în România, toţi pacienţii fiind din Bucureşti. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri confirmat într-o singură zi în ţara noastră. Printre cei 8 pacienţi se numără un copil de 3 ani şi o femeie însărcinată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite