Robotul Asimo ştie să urce pe scară

Una dintre minunile prezentate la Consumer Electronics Show, care se desfăşoară în aceste zile în Las Vegas, este o variantă "îmbunătăţită" a robotului Asimo, care între timp a învăţat


Una dintre minunile prezentate la Consumer Electronics Show, care se desfăşoară în aceste zile în Las Vegas, este o variantă "îmbunătăţită" a robotului Asimo, care între timp a învăţat să urce pe scări. Creat în urmă cu câţiva ani de către firma japoneză Honda, Asimo este cel mai talentat robot din lume, el fiind capabil să joace fotbal, să danseze, să ducă tăvi cu pahare sau să fie un deosebit de politicos interlocutor. Una dintre cele mai mari provocări a fost însă programul de menţinere a echilibrului în timpul urcării pe scări, care abia acum a fost pus la punct de specialiştii japonezi. De-acum, Asimo va fi cel mai bun "robot de casă", pentru că ştie să dea cu aspiratorul, poate fi chelner sau bonă pentru copii şi bătrâni, poate răspunde la telefon şi, în general, "ştie" tot ce poate şti un computer. (S.T.)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: