Robert Plant – Raising Sand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu e loc de titlu mai lung, ar părea că e vorba de un album solo al lui Robert Plant. Dar nu. Veteranul de la Led Zeppelin lansează un disc într-o colaborare inedită pentru el,

Pentru că nu e loc de titlu mai lung, ar părea că e vorba de un album solo al lui Robert Plant. Dar nu. Veteranul de la Led Zeppelin lansează un disc într-o colaborare inedită pentru el, alături de regina bluegrasului, Alison Krauss. Într-o tendinţă care începe să prindă din ce în ce mai mult contur, după ce, mai devreme, anul acesta, o altă legendă, Mark Knopfler de la Dire Straits, scotea pe piaţă un album în colaborare cu Emmylou Harris.

Albumul semnat Robert Plant şi Allison Krauss trece prin mai multe stiluri muzicale, de la country, în cazul piesei lui Gene Clark "Through the morning, through the night" pâna la balade ca "Sister Rosetta Goes Before Us". Plant şi Krauss pun pe disc şi coverul piesei grele şi cenuşii "Trampled Rose", în varianta originală de Tom Waits şi Kathleen Brennan.

Dar discul nu se îndepărtează de stilul soft-rock care pare normal şi natural pentru Plant la vârsta la care a ajuns. "Please Read The Letter", semnată chiar de Plant, plus Jimmy Page. Dar mai departe de stiluri muzicale şi de alegerea pieselor, special pentru acest album este duetul neobişnuit dintre vocile celor doi, o combinaţie cu un efect neaşteptat, care farmecă, genul de muzică bună de ascultat cu un pahar de brandy în faţa şemineului. Nu vă gândiţi la romanticisme, ci la linişte.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite