Rezultatele recensământului din 2011 vor fi gata cu trei luni mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultate recensământului din 2011 vor fi date publicităţii în vară FOTO Adevărul
Rezultate recensământului din 2011 vor fi date publicităţii în vară FOTO Adevărul

Rezultatele finale ale recensământului populaţiei efectuat în 2011 vor fi date publicităţii în iulie, cu trei luni mai devreme decât erau aşteptate, iar datele vor fi analizate de o comisie de experţi.

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, a anunţat că rezultatele recensământului vor fi gata în luna iulie, deşi acestea erau anunţate în luna octombrie.

„Putem anunţa rezultate finale ale recensământului populaţiei şi locuinţelor în cursul lunii iulie şi nu octombrie (...). Vom avea rezultate finale în condiţii normale. Nu vreau să vă aşteptaţi la rezultate spectaculoase, ci la rezultate clare, care să fie comunicate de o manieră transparentă societăţii civile şi mass-media”, a spus preşedintele INS.

Andrei a explicat că în procesul de prelucrare a datelor a fost implicată o echipă de experţi în condiţiile în care acest recensământ a fost intens politizat.

„Este vorba de experţi de primă mână, personalităţi puternice care nu vor accepta niciun compromis. Am acceptat acest risc de a avea o discuţie ştiinţifică şi onestă cu aceşti specialişti pentru a putea livra în iulie date finale corecte şi acceptate”, a adăugat Andrei.

Recensământul populaţiei a fost puternic politizat încă de la faza de culegere a datelor, când Opoziţia din 2011, acum la Putere, a boicotat procesul reclamând că datele solicitate de stratisticienii INS ar urma să fie folosite în scop electoral.

Acelaşi recensământ a jucat un rol covârşitor în această vară, când la referendumul pentru demiterea preşedintelui ar fi trebuit să voteze pozitiv jumătate din populaţia României. La acel moment, mai mulţi politicieni au acuzat INS că tergiversează procesul, întrucât datele noului recensământ nu erau actuale, iar populaţia României a fost în continuă scădere în ultimii ani.
 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite