REZIDENŢIAT 2013 Cea mai mare rată de respinşi, la Medicină în Iaşi şi Bucureşti, cea mai mică, în Cluj. Astăzi se fac repartiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bucureşti, au obţinut punctaj de promovare 1.564 de absolvenţi de medicină, stomatologie şi farmacie FOTO Marian Iliescu
În Bucureşti, au obţinut punctaj de promovare 1.564 de absolvenţi de medicină, stomatologie şi farmacie FOTO Marian Iliescu

Peste 95% din absolvenţii de Medicină înscrişi la examenul de Rezidenţiat la Cluj-Napoca au obţinut puntaj de promovare, în timp ce la Iaşi şi la Bucureşti, promovabilitatea a fost sub 80%.

Din cei 5.102 absolvenţi de medicină, stomatologie şi farmacie, care s-au înscris la examenul de rezidenţiat în cele şase centre universitare din ţară, numai 4.368 au obţinut punctaj de promovare. Restul fie nu s-au prezentat la examen, fie au primit prea puţine puncte. Promovaţii vor fi repartizaţi astăzi pe cele 3.879 de locuri şi posturi scoase la concurs.

Cea mai mare rată de promovabilitate la examenul de rezidenţiat au obţinut-o absolvenţii de Medicină la Cluj-Napoca (95,3%) şi cea mai mică – cei din Iaşi (79,5%) şi din Bucureşti (79,8%). La Bucureşti era şi cea mai mare concurenţă, de 2,4 pe un loc.

Repartiţia pe clinici se face pe 16 decembrie

Astăzi, în intervalul orar 9.00-21.00, cei care au obţinut puntaj de promovare la examenul de rezidenţiat îşi pot alege locurile, posturile şi centrele de pregătire. Urmează ca locurile care rămân disponibile la finalul zilei să fie distribuite mâine, 25 noiembrie.

Candidatii aleg locul/postul în specialitate şi centrul universitar de pregătire, în centrul universitar în care au concurat, pe baza punctajului obţinut, respectiv a poziţiei din clasificarea finală pentru centrul universitar pentru care au concurat.

Urmează ca, în perioada 2 decembrie-13 decembrie 2013, să fie încheiate contracte individuale de muncă pe durată determinată/nedeterminată, la nivelul direcţiilor de sănătate publică (rezidenţii pe loc) din centrele universitare alese, respectiv la unitatea sanitară care a scos postul la concurs (rezidenţii pe post). Contractul individual de muncă pe durată determinată/nedeterminată, după caz, se va încheia începând cu data de 01 ianuarie 2014, cu respectarea prevederilor OG nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Stagiul de pregătire în specialitate începe la data de 01 ianuarie 2014.

Repartiţia pe clinici de îndrumare şi coordonatori de rezidenţiat se va face la nivelul direcţiilor de sănătate publică judeţene din centrele universitare alese, în ziua de 16 decembrie 2013, începând cu ora 9.00, cu excepţia centrului universitar Bucureşti pentru care această repartiţie se va face în zilele de 16, 17, 18 şi respectiv 19 decembrie 2013.


Citeşte şi:

FOTO REZIDENŢIAT 2013 Mulţi absolvenţi de Medicină au ales rezidenţiatul în Germania

Examenul de rezidenţiat care a avut loc duminică a fost mai greu decât anul trecut, au apreciat cei mai mulţi absolvenţi de Medicină. Chiar şi cei care au obţinut punctaje mari, de 890 de puncte din maximum de 950, spun că grilele au fost mai dificile decât s-ar fi aşteptat.

Ponta: „Medicii rezidenţi vor primi o bursă lunară de 150 de euro”

Medicii rezidenţi vor primi, pe întreaga durată a rezidenţiatului, o bursă specială, în valoare de 150 de euro, în vederea majorării veniturilor pe care le au aceştia, a anunţat, duminică seară, premierul Victor Ponta.

De ce fug medicii rezidenţi de sistemul românesc

Ministerul Sănătăţii a scos şi anul acesta mii de locuri şi posturi la examenul de rezidenţiat din 2013. Absolvenţii de Medicină aleg însă să-şi continue studiile în străinătate. Motivul: salariile mici şi birocraţia.

Povestea tinerei care a renunţat la România pentru a face medicină de vârf în Germania: rezidenţiatul este o luptă cu viaţa de pe azi pe mâine

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite