Revelionul în stradă! Ce opţiuni aveţi dacă vreţi să mergeţi la un concert în aer liber în noaptea dintre ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii au votat ca pe scena din Piaţa Operei să urce trupa Cargo, în noaptea de Revelion. FOTO: Mediafax
Timişorenii au votat ca pe scena din Piaţa Operei să urce trupa Cargo, în noaptea de Revelion. FOTO: Mediafax

Românii care nu s-au hotărât îce vor face în noaptea dintre ani au la îndemână cea mai simplă dintre variante: un concert în mijlocul oraşului şi o sticlă de şampanie care să încălzească atmosfera.

BAIA MARE

Începând cu ora 23.00, în Piaţa Revoluţiei vor cânta „Gaşca de Acasă“ şi trupa „VH2“. Evenimentul este organizat de către municipalitate şi face parte din festivalul „Iarna Băimăreană“. Concertele vor începe în jurul orei 23.00 şi se vor termina după miezul nopţii. O dată cu intrarea în noul an, va avea loc şi un spectacol de focuri de artificii, din care nu va lipsa şampania.

BRAŞOV

Cei care aleg să petreacă noaptea dintre ani în aer liber au noroc de această dată. Temperaturile nu vor coborî sub -10 grade, iar petrecerea din Piaţa Sfatului va fi pe toate gusturile. Între orele 22.00 şi 23.30, va avea loc un spectacol de muzică populară şi se vor incinge multe hore. Invitat special este Veta Biriş. Apoi vor urca pe scenă muzicienii de la „Roşu şi negru“. La miezul nopţii, braşovenii sunt invitaţi la un spectaculos foc de artificii, urmând ca de la ora 00.10 să intre în scenă Ana Maria Ferentz, Anda Adam şi trupa locală „Şase“.

CLUJ-NAPOCA

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca îi invită pe clujeni în Piaţa Avram Iancu. De la ora 22.30, cântă Semnal M, urmat peste o oră de Aurel Tămaş. La miezul nopţii, va avea loc un spectacol de artificii, iar de la 00.30 începe concertul Aminda & Hazard.

FOCŞANI

Spectacolul va fi deschis la ora 19.00 de către Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”, iar ulterior, pe scena care va fi amenajată în Piaţa Unirii, vor urca Fanfara din Clejani, Francesco Napoli, DJ Sava &Misha, Silvia (de la Vegas), Like Chocolate, Puya, C&C Music Factory, Brad V. Johnson (ex BONEY M). Prezentatorii spectacolului vor fi Adelina Pestriţu şi Octavian Ursulescu.

GALAŢI

Sandra va urca pe scena instalată pe esplanada Sălii Sporturilor din Galaţi în primele minute ale anului 2013 şi va susţine un concert cu durata de o oră. Interpreta hiturilor „Maria Magdalena“ şi „In the Heat of the Night“ va primi din partea primăriei gălăţene un onorariu de 40.000 de euro.

Interpreta nu este singura vedetă internaţională care îi va scoate din case pe gălăţeni în noaptea Revelionului. Pe scena din faţa Sălii Sporturilor vor mai urca Gheorghe Zamfir, trupa pop-dance Captain Jack din Germania, precum şi Deniz Cem din Turcia. Pentru iubitorii de folclor, vor cânta Daniela Condurache şi Nicolae Furdui Iancu, acompaniaţi de orchestra de muzică populară „Dunărea“.

Nici rockerii n-au fost uitaţi, pentru ei fiind invitaţi să susţină un recital doi dintre greii rock-ului, Leo Iorga şi Adi Ordean, care au intrat în cartea de istorie a muzicii româneşti împreună cu trupa Compact.

IAŞI

În noaptea dintre ani, pe scena din faţa Palatului Culturii vor urca nume cunoscute din muzica românească. Ieşenii vor putea să-i vadă pe Hara, DJ Project, Nick Camarera, pe Adela Popescu, DJ Sava & Misha, Cici&Anushka, dar şi trupa Hora. Cea mai mate sumă va fi încasată de DJ Project şi Adela Popescu: 22.500 de lei.

ORADEA

Între orele 21.00 şi 21.40 pe scena din Piaţa Unirii va urca DJ Chrom, după care grupul Vivere va susţine un spectacol de aproape o oră. Între orele 22.20 şi 23.00, artistul Mircea Vintilă îi va încânta pe orădeni cu un recital. Vedeta serii va fi trupa Compact, care va urca pe scenă la ora 23.00 şi va susţine un spectacol până la miezul nopţii. Miezul nopţii va fi întâmpinat cu un minunat foc de artificii, după care petrecăreţii adunaţi în centrul oraşului se pot întoarce acasă, în cluburi sau alte localuri unde petrecerea va continua.

PLOIEŞTI

Ploieştenii care îşi petrece noaptea de Revelion în stradă nu vor avea de ce să regrete alegerea. Unele dintre cele mai în vogă trupe ale momentului vor susţine concerte în aer liber, în noaptea dintre ani, în centrul oraşului. Startul distracţiei este dat la ora 22.30, de Raluka, fosta componentă a trupei Pepper Girls, cunoscută pentru single-urile scoase în ultimii ani în colaborare cu DJ Sava. Seria concertelor continuă cu HI-Q.

Aproape de miezul nopţii este rândul celor de la Vunk să întreţină atmosfera pentru petrecăreţii din centrul Ploieştiului. La miezul nopţii este programat un spectaculos foc de artificii, urmat de ultimul concert al serii, susţinut de Alb Negru. Kamara Ghedi şi Andrei Ştefănescu vor cânta hit-urile care i-au consacrat, dar şi cele mai noi piese de pe albumul din 2012, „Mi-e sete de tine“.

SIBIU  

Artişti pop, dar şi interpreţi de muzică populară vor urca pe scena din Piaţa Mare a Sibiului, în noaptea dintre ani. Spectacolul începe la ora 22.30, iar prima trupă care va urca pe scena din Piaţa Mare va fi Riff împreună cu Ricky şi Elvin Dandel, urmaţi la ora 23.30 de Paula Seling şi Ovi. Mai apoi va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul Junii Sibiului, cântăreaţa de muzică populară Mariana Anghel şi invitaţii săi, dar şi un spectacol folcloric cu obiceiuri specifice perioadei Sărbătorilor.
 
SLATINA

Cei care nu s-au hotărât încă unde să meargă de Revelion sunt aşteptaţi pe esplanada din centrul oraşului. Vor cânta Elena Gheorghe, Morris, trupa The dAdA şi Ansamblul Profesionist Doina Oltului. Evenimentul va debuta la ora 21.00 şi se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

TIMIŞOARA

Timişorenii au ales singuri, pe site-ul primăriei, muzica pe care o vor asculta în Piaţa Operei, odată cu trecerea în noul an. Dintre cele şapte variante oferite de autorităţi, cele mai apreciate au fost Caro şi Narcotic Sound. Astfel, primii vor urca pe scenă, Narcotic Sound & Christian D, urmaţi de veteranii de la Cargo, care au pregătit un nou album, după mulţi ani de aşteptare, prima piesă fiind lansată acum două săptămâni. Cu 10 minute înainte de Anul Nou, primarul Nicolae Robu va ţine un discurs. Bugetul stabilit de autorităţi pentru spectacolul de Anul Nou a fost de 130.000 de lei, aici fiind inclus şi un impresionant foc de artificii care se va declanşa la miezul nopţii.

Revelionul în pieţele din Bucureşti

În Piaţa Revoluţiei, distracţia va începe la ora 19.30 şi se va încheia la ora 1.00. Concertele încep cu Antract, Lotus şi Cristi Minculescu, Direcţia 5, VUNK şi Antonia, iar de la ora 22.00, urcă pe scenă Horia Brenciu Orchestra cu invitaţii săi speciali: Lora, Nelu Ploiesteanu, Corina (foto), Guess Who, Grasu XXL. La trecerea dintre ani, la ora 00.00, va urma focul de artificii, iar apoi atmosfera va fi încinsă de Voltaj.

Şi Pro TV-ul continuă tradiţia Revelioanelor în Piaţa Revoluţiei. Gazda evenimentului va fi, şi în acest an, George Vintilă, iar cheful din faţa Ateneului va începe la ora 21.45. Pe scenă vor urca Loredana, Connect-R, Smiley, Lotus şi Cristi Minculescu, Anya, dar şi trupa Lala Band. Tot la Revelionul Pro TV vor concerta şi finaliştii de la „Vocea României“. De asemenea, Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, rupe tiparele şi pregăteşte nu unul, ci două Revelioane.

(Material realizat de Cosmin Carp, Simona Suciu, Remus Florescu, Ştefan Borcea, Elena Pascariu, Marius Mototolea, Florina Barbu, Dana Mihai, Ramona Găină, Mugurel Manea, Vali Silaghi, Oana Balan)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite