Revelionul întârziaţilor. Oferte last-minute la munte şi la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care nu îşi permit să meargă la munte sau la mare de Revelion pot alege să petreacă în aer liber. FOTO: Adevărul
Cei care nu îşi permit să meargă la munte sau la mare de Revelion pot alege să petreacă în aer liber. FOTO: Adevărul

Dacă nu v-aţi ocupat din timp de planificarea mini-vacanţei de Revelion sau aţi aşteptat ultimele zile pentru cele mai avantajoase oferte, acum este cazul să faceţi rezervări. Pensiunile şi hotelurile de pe Valea Prahovei, din Poiana Braşov şi de pe litoral au oferte diversificate, pentru toate buzunarele.

Ninsoare din belşug, pârtii cu zăpadă naturală, peisaje de munte, romantism la malul mării, tradiţii, ore de leneveală la SPA. Oricum v-aţi imagina vacanţa de Revelion, hotelierii şi administratorii de pensiuni sunt gata să vă satisfacă toate gusturile şi sunt bucuroşi de oaspeţi. Cu mai puţin de două săptămâni înainte de petrecerea de sfârşit de an, hoteluri şi pensiuni de la munte şi de la mare au, încă, destule locuri libere.

Valea Prahovei

Fie că aveţi în minte Sinaia, Buşteni sau Azuga, sunt locuri libere atât la pensiuni de una sau două margarete, cât şi la hoteluri de trei sau patru stele. „8-9.000 de turişti şi-au asigurat un loc de cazare în unităţile clasificate de pe Valea Prahovei, ceea ce înseamnă un grad de ocupare de 80-90%“, ne-a spus Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Prahova.
Valea Prahovei rămâne, însă, destul de scumpă şi iarna aceasta. O zi de cazare pleacă de la 60 de lei de persoană (în cazul vilelor închiriate integral de grupuri de 8 până la 15 persoane) şi ajunge la peste 500 de euro pentru un pachet cu multiple facilităţi.

Sinaia

La Hotelul Rowa Dany, clasificat cu 4 stele, un pachet de 5 zile de cazare, în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie costă fie 4.499 de lei în cameră dublă premium sau 5.499 de lei într-un apartament de lux. „Pachetele conţin mic dejun zilnic, cină festivă în noaptea dintre ani, spectacol de artificii, program artistic şi acces complet la centrul SPA al hotelului pe toată durata cazării“, ne-au spus recepţionerii hotelului.

La Hotelul Marea Neagră, de 3 stele, puteţi achiziţiona un pachet de 4 nopţi cu 900 de lei pentru fiecare loc în camera dublă. În ofertă este inclus micul dejun, cina festivă de Revelion, DJ, foc de artificii şi brunch pe 1 ianuarie.

Sunt, însă, şi oferte mai ieftine, la pensiuni. Preţurile, pentru o cameră de 2 persoane, sunt de 1.000 – 1.200 de lei pentru 4 nopţi, bani în care nu este inclusă, de obicei, cina festivă.
Pensiunile pot fi închiriate şi integral de grupuri cu preţuri între 20-30 de euro pe zi, de persoană. Dezavantajul în astfel de cazuri este acela că trebuie să vă gospodăriţi singuri pentru masa de Revelion, însă vilele au bucătării complet echipate, grătare în curte şi livinguri pentru relaxare.

Buşteni

Hotel Iri, de 3 stele, situat la baza pârtiei Kalinderu are pachete de 350 de lei pe noapte într-o cameră dublă (ofertă pentru 3 nopţi) sau de 600 de lei într-un apartament. „Avem foarte multe surprize pentru turişti, colindători, foc de tabără, grătare în aer liber“, ne-au spus administratorii hotelului.

La o pensiune de 3 stele, cum este Casa Lidia, de exemplu, tariful este de 200 de lei pentru o cameră dublă. Ofertele de închiriere integrală a unor vile sunt de 6.000 de lei până la 1.800 de euro pentru şase zile. Având în vedere că pot fi cazate până la 10 persoane, preţul este foarte avantajos, mai ales în cazul în care agreaţi vacanţa în grup.

Azuga

Construită în stil austriac, Pensiunea Flora Alpina, de 4 stele, situată în imediata apropriere a pârtiilor de schi Sorica şi Cazacu, a pregătit pachete de 349 euro de persoană pentru un sejur de 5 nopţi. Tariful include demipensiune de tip bufet, masă festivă de Revelion cu Dj şi program artistic, masă festivă în data de 01 ianuarie 2013 şi acces nelimitat la toate facilităţile hotelului (biliard, saună, internet, parcare, cafea şi vin fiert gratuit). Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate totală.

O variantă mai ieftină, tot aproape de pârtia Sorica este pensiunea Aramis, unde 3 până la 5 nopţi de cazare costă între 6.300 şi 9.000 de lei, preţ pentru care se pot caza 14-16 persoane.  

Revelionul în Poiana Braşov este mai scump decât la Paris

Deşi preţurile sunt uriaşe, Poiana Braşov este cea mai aglomerară staţiune din România. În decembrie anul trecut, 350.000 de turişti au venit în staţiune. Şi acum, 90% dintre locurile de cazare pentru Revelion sunt deja ocupate.

Preţurile pornesc de la 300 de euro de persoană la un hotel de două stele şi ajung până la 600 de euro de persoană, la un hotel de cinci stele. Asta pentru pachetul de trei nopţi, cu mic dejun, cină festivă şi acces la saună, masaj, piscină, SPA şi loc de joacă pentru copii. Pachetele de cinci nopţi se vând cu preţuri pornind de la 500 de euro de persoană până la 1.000 de euro de persoană.

Nici la restaurantele şi terasele din staţiune preţurile nu sunt de neglijat. O cafea poate costa chiar şi 10 lei, o ciorbă 20 de lei, iar o friptură 30 de lei. Şi transportul pe cablu s-a scumpit cu 10% faţă de anul trecut.

Revelion la mare

Pornind din sudul extrem al litoralului, ofertele de Revelion încep de la 80 lei camera/noapte. În staţiuni pentru tineret ca Vama Veche, 2 Mai sau Costineşti, dacă un grup doreşte închirierea unei vile, trebuie să o facă pentru mai multe zile, cu preţuri între 1.300 lei şi 3.000 lei/noapte, în funcţie de numărul de camera al vilei. Masa festivă de Revelion costă minimum 120 lei de persoană.

Olimp

La Olimp, în complexul Lacul Racilor, pachetul de Revelion costă 850 lei/persoană, cu 3 nopţi cu pensiune completă şi cină festivă. Masa de Revelion, fără cazare, are preţul de 350 lei/persoană. Meniul este bio, iar petrecerea de la cumpăna anilor este cu mare spectacol: dansează faimosul ansamblu folcloric Brâuleţul, cântă formaţia Alegro, trupă de dans etc. Noul An este întâmpinat cu foc de artificii, din partea casei.

Eforie Nord

La Acapulco în Eforie Nord, ai distracţie pe etaje, în funcţie de gusturi, dispoziţie şi vârstă. În discoteca de la nivelul mării, Revelionul costă 150 lei/persoană, în stil bufet suedez. În restaurant, masa festivă costă 200 lei/persoană. Îl poţi petrece în salon, în bar sau în salonul pentru nefumători. Iar dacă doreşti şi cazare, camera este 100 lei/noapte. Băuturile sunt la liber.

Mamaia

În Mamaia, pretenţiile cresc. La Vega, pachetul de Revelion costă 1.325 lei/persoană cu 2 nopţi de cazare sau 1.655 lei/persoană cu 3 nopţi de cazare. Dacă te interesează doar masa de Revelion, aceasta are preţ între 650 lei/persoană (la restaurant Akolade) şi 350 lei/persoană (la club Violet Lounge).

La Iaki, pachetul de Revelion este 1.900 lei/persoană, cu 4 nopţi de cazare, cu acces gratuit la spa, tombolă, sticlă de şampanie şi fructe în cameră. Copiii plătesc între 459 şi 789 lei pachetul, în funcţie de vârstă.

Ce se mănâncă la case mari pe litoral

Iată şi meniul din noaptea de Revelion de la Lacul Racilor din Olimp: tobă, caltaboş, lebăr, salam uscat, măsline negre, şunculiţa afumată, şorici de porc, jumeri, telemea, piftie de porc, salată de boeuf, roşii cu salată de vinete, icre de ştiucă pe lămâie, icre de crap pe foietaj, caviar şi icre de manciuria pe ou de prepeliţa, pastramă de crap, batonaşe de surimi, muslitos, tartine de anşoa cu roşii, tartine de somon afumat cu mozzarella, măsline verzi umplute, midii marinara, mixt de peşte la grătar şi la cuptor (şalău, somon, crap), muşchiuleţ porc împănat la cuptor cu sos brizola, pui rumenit la cuptor cu sosuri si mirodenii, cârnaţi de casă prăjiţi cu muştar dulce/picant, garnituri asortate, salată murături asortate „toată grădina“, tort de fructe, plăcinta de brânză, de dovleac şi de mere.

Ciorba de potroace va fi servită dimineaţa cu ţuică fiartă şi pâine pe vatră. Băuturile sunt la liber: palincă, vişinată, afinată, whisky, vodka, Cinzano alb, Campari orange, gin tonic, Bloody Mary, vinul casei – Recaş, sucuri, apă minerală/plată, cafea, şampanie, alune, covrigei săraţi, fructe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite