Restricţii de călătorie. Lista statelor în care românii au primit interzis din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel puţin 10 state europene au impus restricţii de călătorie cetăţenilor români.
Cel puţin 10 state europene au impus restricţii de călătorie cetăţenilor români.

România se află pe locul patru în topul ţărilor din Europa cu cea mai mare rată de infectare la o sută de mii de locuitori. Acesta este şi motivul pentru care mai multe state le interzic românilor să mai intre pe teritoriul lor sau le impun izolarea/carantina timp de 14 zile. Ce ţări aplică restricţii de călătorie cetăţenilor români.

Cel puţin 10 state europene au impus restricţii de călătorie cetăţenilor români după creşterea alarmantă a numărului de infectări din România, în condiţiile în care doar Suedia, Portugalia şi Luxemburg ne depăşesc la numărul de cazuri noi de Covid-19.

Există trei ţări care au anunţat deja că nu mai permit accesul cetăţenilor români. Este vorba despre Malta, Norvegia şi Finlanda. De asemenea, Cipru a anunţat că românii vor fi primiti în interiorul graniţelor doar dacă prezintă un raport medical, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în care să se specifice că vizitatorul a fost testat negativ la noul coronavirus.

Alte state nu au fost atât de severe şi permit accesul românilor, însă le impun 14 zile de izolare/carantină. Este vorba despre Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia.

România se află pe locul patru în Europa în ceea ce priveşte rata de infectare la 100.000 de locuitori. Doar Suedia, Portugalia şi Luxemburg înregistrează în această perioadă mai multe cazuri noi decât ţara noastră. Pe de altă parte, printre statele care stau cel mai bine la capitolul gestionării pandemiei se numără Liechtenstein, care a lichidat deja noul coronavirus de pe teritoriul său, precum şi Letonia şi Ungaria, care au o rată foarte mică de infectare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite