REPORTAJ VIDEO Pompierul Răduţă, cu lacrimi în ochi la sfârşit de carieră: „Nepoata mea a murit la Colectiv“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plutonier adjutant şef Gheorghe Răduţă FOTO IGSU
Plutonier adjutant şef Gheorghe Răduţă FOTO IGSU

Gheorghe Răduţă a dedicat 28 de ani din viaţă profesiei de pompier, pe care a iubit-o din toată inima sa eroică. Miercuri, 12 septembrie 2018, chiar cu o zi înainte de Ziua Pompierilor, plutonierul adjutant şef Răduţă a pus casca jos şi, printre lacrimi, s-a retras în viaţa de „tânăr pensionar“, la vârsta de 48 de ani, deşi spune că ar mai fi putut face asta mult timp de aici înainte.

Şi eroii ies la pensie, iar plutonierul Gheorghe Răduţă, „cel mai vechi om dintr-o unitate de pompieri“, nu credea că va veni ziua în care va ieşi pentru ultima oară pe porţile Detaşamentului Obor, acolo unde şi-a petrecut 28 de ani din viaţă. Un om simplu, sufletist, cu ochi albaştri şi zâmbet blând, un om care şi-a făcut din plăcerea de a ajuta o meserie şi care vorbeşte despre profesia sa cu o pasiune rar întâlnită. 

„Dacă cumva pompierii o să aibă nevoie de mine, oricând voi veni şi voi da o mână de ajutor, indiferent de situaţie“, spune Răduţă, mărturisind că îi este foarte greu să se gândească cum va arăta ziua de mâine, când nu se va mai întoarce la muncă.

A pierdut numărul vieţilor salvate, dar marele său regret este că n-a putut-o salva şi pe cea a nepoatei sale, Roxana Elena Boghian, care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului din Colectiv,  la vârsta de 26 de ani. Soarta a făcut să nu fie de serviciu în noaptea tragediei. 

Povestea lui şi emoţiile ultimelei sale zile ca pompier, într-un videoreportaj Adevărul:

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite