REPORTAJ Tovarăşii lui Ceauşescu, la 103 ani de la naşterea dictatorului: „Trag apa după revoluţionari şi după Revoluţia din ’89“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Admiratorii lui Nicolae Ceauşescu vin în fiecare an la mormânt cu steaguri şi portrete ale dictatorului
Admiratorii lui Nicolae Ceauşescu vin în fiecare an la mormânt cu steaguri şi portrete ale dictatorului

An de an, pe 26 ianuarie, la Cimitirul Ghencea Civil, o mână de oameni se adună în jurul mormântului lui Nicolae Ceauşescu pentru a-I cinsti memoria de ziua lui de naştere. „Adevărul“ a luat parte şi de această dată la mica adunare specială pentru a vă arăta care a fost atmosfera de anul acesta.

Ziua de 26 ianuarie este una specială pentru admiratorii fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu. Aproape de ora 10 dimineaţa, cei care îl consideră pe răpostatul dictator „un erou al neamului românesc“ se adună în jurul mormântului său cu lumânări, coronare, flori, colivă şi vin, flutură steaguri comuniste, iar cei mai vocali dintre „tovarăşi“, aşa cum încă se adresează unii altora, ţin discursuri pline de patos în faţa micii adunări şi deapană amintiri din „Epoca de Aur“.

Anul acesta, „tovarăşul“ Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit 103 de ani dacă n-ar fi fost executat în iarna lui 1989 şi, desigur, dacă ar fi avut privilegiul unei vieţi atât de îndelungate.

Cei care nu se împacă bine cu democraţia nici după 31 de ani de la căderea comunismului trăiesc cu convingerea că, peste timp, personalitatea lui Ceauşescu va fi recunoscută la adevărata sa valoare şi că românii vor începe uşor-uşor să recunoască eşecul capitalismului pentru care s-a luptat la Revoluţie.

Deşi sunt adesea ironizaţi şi consideraţi depăşiţi de tânăra generaţie, dacă asculţi cu îngăduinţă aceşti oameni, îţi dai seama că în spatele admiraţiei lor pentru Nicolae Ceauşescu şi a nostalgiei comuniste se află de fapt o mare dezamăgire pe care o avem cu toţii în comun: politicienii iresponsabili, nesiguranţa, lipsa de investiţii durabile şi starea deplorabilă în care a fost adusă o ţară cu potenţial.

Cu aceste gânduri vă invităm să vizionaţi şi următorul reportaj, tratat atât cu umor, cât şi cu seriozitate.

Nota: Materialul a fost publicat cu o regretabilă întârziere, cauzată de problemele tehnice pe care site-ul adevarul.ro le-a întâmpinat în ultimele zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite