Relaxare cu terapie florală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trandafirii, macul, iasomia şi ylang ylangul se numără printre florile folosite în terapiile de revigorare a corpului Uleiurile obţinute din aceste flori au o acţiune energizantă,

Trandafirii, macul, iasomia şi ylang ylangul se numără printre florile folosite în terapiile de revigorare a corpului

Uleiurile obţinute din aceste flori au o acţiune energizantă, afrodisiacă şi de îmbunătăţire a stării de spirit.

Îngrijirea corporală a fost dintotdeauna una dintre preocupările celor care doresc să întârzie efectele pe care stresul, poluarea şi trecerea anilor le au asupra pielii.

Terapia florală se numără printre ultimele răsfăţuri practicate de centrele de înfrumuseţare de tip spa. Trandafirii, florile de mac, iasomia, ylang ylangul, muşeţelul se numără printre florile folosite în terapiile de relaxare şi înviorare a corpului.

Uleiurile florale reprezintă metoda ideală de îngrijire a corpului, indiferent de vârstă, ele având o acţiune multiplă: calmantă, revigorantă, de îmbunătăţire a stării de spirit şi afrodisiacă. Acestea sunt de multe ori folosite în combinaţie cu extracte din alune şi struguri pentru regenerarea şi întinerirea pielii.

Uleiul de trandafiri este cunoscut pentru proprietăţile sale în tratarea depresiei. Este un ulei ideal pentru toate tipurile de epidermă, având ca efect luminarea şi catifelarea pielii.

Cu timpul s-a observat că şi petalele de trandafir pot fi folosite cu succes în terapiile de relaxare de tip spa. Florile de tuberoză au un efect revigorant, lăsând un aspect tânăr pielii.

Este indicat ca uleiul obţinut din aceste flori să fie folosit seara, înainte de culcare, în special de persoanele care au un somn agitat.

Dintre uleiurile florale folosite în aromoterapie se distinge cel de ylang ylang datorită efectului calmant în perioade de stres şi a capacităţii sale de scădere a presiunii sangvine.

Regenerare celulară cu iasomie

Uleiul din petale de iasomie este benefic indiferent de tipul de piele. Acesta tonifică pielea şi ajută la regenerarea celulară. Mirosul acesteia produce o stare euforică şi un sentiment general de bine, însă este folosită şi pentru obţinerea unui somn liniştit.

Pentru a beneficia de o baie relaxantă este suficient să puneţi două picături de ulei în apa fierbinte. Muşeţelul este folosit în terapiile de înfrumuseţare deoarece hrăneşte şi tratează tenul sensibil. Acesta ajută la vindecarea inflamaţiilor şi a reacţiilor alergice. Mirosul său pătrunzător are un efect calmant asupra sistemului nervos.

"Ceremonie" de înfrumuseţare

O şedinţă completă cu tratament floral de relaxare presupune o ceremonie a ceaiului, în timpul căreia se bea ceai de trandafiri; un ritual al spălării picioarelor; exfolirea corpului cu argilă roz, unt de Karite, sare de Himalaya, mac şi ulei de trandafiri; împachetare cu ceară de albine, alge şi uleiuri esenţiale de lavandă, lămâie, rozmarin şi trandafiri, în timp ce trupul se odihneşte pe un pat de pietre vulcanice calde.

Terapia continuă cu un tratament facial cu ulei de argan şi trandafiri şi se încheie cu stretching şi cu masaj corporal pentru detensionarea completă a corpului. Această terapie este prima de acest tip în centrele spa de la noi. Un astfel de tratament durează trei ore şi costă 660 lei la centrul Eden Spa din Capitală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite