Regele Mihai împlineşte 91 de ani: Două titluri de Doctor Honoris Causa acordate într-o săptămână

Regele Mihai împlineşte 91 de ani: Două titluri de Doctor Honoris Causa acordate într-o săptămână

Regele Mihai

Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti i-a oferit azi Regelui Mihai I al României titlul de Doctor Honoris Causa, iar o ceremonie asemănătoare va avea loc şi joi, la Universitatea Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Distincţiile sunt acordate cu ocazia împlinirii, pe 25 octombrie, a 91 de ani de la naşterea fostului rege al României Mihai I.

ASE i-a acordat distincţia “în semn de recunoştinţă pentru promovarea valorilor morale şi culturale autentice şi pentru rolul istoric avut de rege în momente de cumpănă din istoria României”.

De altfel, Academia a fost înfiinţată printr-un decret regal, semnat de Carol I, la 13 aprilie 1913.

Joi, Universitatea Bucureşti îi va acorda şi ea titlul de Doctor Honoris Causa: "Regele Mihai I a reprezentat nu doar continuitatea monarhică – la moartea Regelui Ferdinand – într-o Românie de curând ieşită din încercarea Marelui Război, dar, mai cuprinzător, a fost simbolul continuităţii naționale. Simbol şi factor al rezistenţei faţă de instalarea comunismului în România anilor 1945 - 1947, a încurajat apoi ralierea forţelor care, în rândurile exilului românesc, doreau ţara eliberată", se spune într-un comunicat al UB.

Însemnele acestui titlu academic au fost ridicate de către principesa Margareta, aşa cum se va întâmpla şi joi, la ceremonia ce se va desfăşura în Aula Magna a  Facultăţii de Drept.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: