Regele Mihai i-a omagiat pe soldatii romani cazuti in Cehoslovacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai
Regele Mihai

Vizita efectuata in Cehia a fost dedicata soldatilor romani care au murit pentru eliberarea Cehoslovaciei, a declarat, duminica, regele Mihai I, intr-un interviu acordat postului Radio Praga.

"Peste 15.000 de soldati romani au fost ucisi in Cehoslovacia, alti peste 50.000 au fost raniti, facuti prizonieri ori s-au aflat in situatii grave", a spus fostul suveran, potrivit caruia acest tribut de sange arata ca romanii au "facut ceva pentru regiune". Mihai I, fostul rege al Romaniei, este o personalitate care a jucat un rol foarte important in eliberarea Cehoslovaciei, a transmis Radio Praga, citat de Rompres. El a adus un omagiu miilor de soldati cazuti si disparuti in regiune, in special in Moravia, in orasele Kromeriz si Brno, unde exista un nou monument inchinat memoriei acestora.


Fostul suveran, decorat de presedintele Rusiei


Fostul suveran al Romaniei se afla printre cei sase veterani de razboi care au fost decorati, ieri, la Moscova, de presedintele Vladimir Putin, in cadrul manifestatiilor dedicate celei de-a 60-a aniversari de la victoria impotriva nazismului, informeaza Rompres. Alaturi de Mihai I au fost decorati pentru participarea in cel de-al doilea razboi mondial fostul presedinte cipriot Glafcos Clerides, presedintele Greciei, Karolos Papoulias, presedintele Albaniei, Alfred Moisiu, presedintele Croatiei, Stjepan Mesic, si fostul presedinte polonez Wojciech Jaruzelski. Regele Mihai, unicul supravietuitor dintre sefii de stat direct implicati in evenimentele de acum 60 de ani, este unul dintre cei sapte lideri ai vremii care au fost distinsi si cu ,,Ordinul Victoria", acordat de URSS si inmanat personal de catre Stalin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite