„Regele asfaltului“, dat în urmărire la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Marian Spătaru, unul dintre milionarii din Argeş, a fugit de anchetatori
Cătălin Marian Spătaru, unul dintre milionarii din Argeş, a fugit de anchetatori

Omul de afaceri Cătălin Marian Spătaru a dispărut cu două zile înainte de percheziţiile făcute de către DIICOT Mehedinţi. Anchetatorii susţin că milionarul ar fi părăsit deja ţara.

Unul dintre cele mai controversate personaje din dosarul evaziunii fiscale de la Strehaia, în valoare de 20 de milioane de euro, este omul de afaceri argeşean Cătălin Marian Spătaru.

Supranumit „regele asfaltului din Argeş", acesta este căutat de procurorii DIICOT Mehedinţi pentru afacerile pe care le-a desfăşurat cu gruparea din Strehaia,în contul acestuia adunându-se aproximativ un milion de euro. Banii reprezintă prejudiciu adus statului român, susţin anchetatorii.

Cătălin Spătaru este de negăsit încă de vineri, iar surse judiciare spun că este posibil ca acesta să fi părăsit deja ţara. Anchetatorii au trimis datele şi poza sa la Poliţia de Frontieră, alături de cele ale liderilor grupării, Gheorghe Mihai şi Ion Mihai. Pe numele celor trei au fost emise, duminică dimineaţă, mandate de aducere, însă nu au fost găsiţi la domiciliile lor din Piteşti, respectiv Strehaia. În cazul în care judecătorii vor emite mandate de arestare, iar aceştia nu se vor prezenta la unitatea de detenţie, vor fi daţi în urmărire generală.

Abonat la lucrările de asfaltare

La cei 37 de ani, Cătălin Spătaru a devenit unul dintre cei mai importanţi şi bogaţi oameni de afaceri din Argeş, după ce a început să câştige pe bandă contracte din bani publici atât în Argeş, cât şi în judeţele învecinte.

Firma sa de construcţii, General Trust, a devenit abonată la lucrările de asfaltare şi a încheiat, în perioada 2009-2011, contracte în valoare de 43,2 milioane de lei. Compania omului de afaceri argeşean se ocupă de trei ani şi cu deszăpezirea şoselelor din Argeş, iar în iarna aceasta a deszăpezit şi drumurile din Olt, pe baza unui contract în valoare de 8,2 milioane de lei, alături de alte două firme. Tot în Olt, firma a câştigat de la Consiliul Judeţean contracte de peste 23 de milioane de lei pentru asfaltare.

Cifra de afaceri a General Trust pentru 2010 a fost de peste 43 de milioane de lei. Pe lângă societatea de construcţii, Spătaru mai deţine şi reţeaua de benzinării şi hoteluri Celly. Cătălin Spătaru a intrat în atenţia ziarelor de scandal fiind implicat în numeroase conflicte. Conform presei locale, fratele său mai mic, Dănuţ Spătaru, ar fi acumulat datorii la jocuri de noroc şi la cămătari, fiind adesea ameninţat de aceştia, motiv pentru care Cătălin Spătaru ar fi achitat sumele restante. În 2009, cei doi fraţi au fost implicaţi într-o altercaţie violentă cu un interlop local, „Foiţă", pentru o datorie neplătită.

Şeful IPJ Vâlcea: „Am avut telefoanele ascultate"

În luna iulie a anului trecut, Spătaru licita pentru fondurile de vânătoare din Argeş, devenind proprietarul celui de la Mălureni. O lună mai târziu, ieşea din nou la rampă într-un scandal cu fosta sa amantă, cântăreaţa Emilia Ghinescu. A fost acuzat că ar fi bătut-o şi alungat-o pe artistă din vila pe care el i-ar fi oferit-o cadou, după ce aceasta l-ar fi înşelat cu impresarul ei.

În plus, „regele asfaltului" ar fi încercat să-şi recupereze şi maşina de lux, un BMW X6, dăruită cântăreţei la începutul relaţiei lor, când aceasta îşi părăsise soţul pentru el.

Chestorul Ion Stoica, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, neagă afirmaţiile că ar avea vreo legătură cu „regele asfaltului", Cătălin Spătaru. „M-au întrebat până acum foarte multe persoane. Şi şefilor mei le-am raportat. Vă spun că nu am nimic de ascuns! Îl cunosc pe acest individ, dar nu am nicio legătură cu el", a explicat Stoica.

Şeful IPJ Vâlcea mai susţine: „Am aflat că de şapte luni am avut telefoanele ascultate. Dacă exista vreo legătură între mine şi el mă luau şi pe mine la întrebări. Toate astea pornesc numai de la colegii mei de la Argeş. Acum 12-13 ani, soţia mea i-a botezat lui Spătaru un copil. Ce era să fac, să nu mă mai căsătoresc cu ea?".

Averea chestorului

Potrivit declaraţiei de avere, chestorul Stoica deţine 300 de metri pătraţi de teren intravilan, o jumătate dintr-o casă în suprafaţă de 195 de metri pătraţi, la Ştefăneşti-Argeş, un apartament de 69 de metri pătraţi şi două autoturisme. Chestorul Ion Stoica mai are un autoturism Peugeot 406, cumpărat în leasing, şi un VW Golf, second-hand, cumpărat în 2007, şi este proprietarul unui depozit de 55.000 de euro la BRD .

„În toată viaţa mea, familia mea nu a avut măcar un chioşc de ziare. Soţia mea lucrează ca funcţionar la Primărie, iar cei doi copii, unul este fotbalist, iar celălalt este pompier la Arpechim", a mai spus pentru „Adevărul" chestorul Stoica.  Dorel Ţîrcomnicu

"Toate astea pornesc numai de la colegii mei de la Argeş. Acum 12-13 ani, soţia mea i-a botezat lui Spătaru un copil."
Ion Stoica
şeful IPJ Vâlcea

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite