Rectorul Universităţii de Medicină despre falsa doctoriţă din Spitalul Ilfov: „Nu e absolventa universităţii noastre”

Rectorul Universităţii de Medicină despre falsa doctoriţă din Spitalul Ilfov: „Nu e absolventa universităţii noastre”

FOTO Adevarul

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală, academicianul Ioanel Sinescu, susţine că se fac verificări legate de autenticitatea diplomei Ralucăi Daniela Bîrsan, falsul ginecolog din Spitalul Judeţean Ilfov care practică medicina de 10 ani deşi se pare că nu are nici Bacalaureatul. Chirurgul afirmă că neconcordanţele de pe document arată că cel mai probabil diploma este una falsă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pe diplomă trebuie să fie un nume, un prenume, un cod numeric personal, trebuie să aibă în dosarul ei de la spital anul în care a absolvit facultatea. Din ce ştiu, nu a fost niciodată studenta noastră, ceea ce a apărut în presă e un prototip de diplomă care are ştampila facultăţii, a decanatului şi nu a universităţii, nu are nici număr matricol. Are, pe de-o parte pe ştampilă, e un anumit tip de denumire a Ministerului Educaţiei şi pe antetul acelei false diplome, eu cred că este falsă, că nu poate fi adevărată, e altceva scris. Nu e semnată de niciun fel de rector. Totuşi, facem verificări”, a explicat, pentru „Adevărul”, academicianul Ioanel Sinescu, rectorul UMF Bucureşti. 
 
Val de anchete la Spitalul Judeţean Ilfov după ce o femeie care nu ar fi absolvit medicina ar fi prezentat o diplomă falsă şi a primit, astfel, dreptul de a face voluntariat pe secţia de Ginecologie a spitalului, potrivit Libertatea. Reprezentanţii spitalului susţin însă că diploma nu pare a fi falsă deşi din ancheta jurnalistică reiese că femeia nu avea nici bacalaureatul.
 
Medici Spitalul Judeţean Ilfov: „Până la proba contrarie, e medic”
 
Concret, la Spitalul Judeţean Ilfov a fost demarată o anchetă administrativă de la Consiliul Judeţean Ilfov dar şi o anchetă a Serviciului de Investigare a Fraudelor din Sectorul 2. 
 
„Pentru un medic care nu este un angajat al spitalului, ca voluntar competenţele pot fi limitate la: consiliere, scrierea la dictare a unor foi de observaţie, fără implicarea unor manevre medicale. Dacă medicul şef de secţie îi dă atribuţii de a spăla nişte instrumente, de a-i face o consiliere preoperatorie pacientului sau de a-l externa, se întâmplă doar dacă primeşte atribuţii de la şeful de secţie. Noi nu am pus problema legitimităţii acelei diplome. Până la proba contrarie, documentele pe care le avem noi atestă că doamna este medic. Este un simplu voluntar-medic”, a declarat doctorul Dan Blendea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Ilfov. 
 
Lipseşte avizul de liberă practică de la dosar
 
Acesta a apreciat că un medic-voluntar, poate desfăşura activitate medicală strict sub supravegherea şefului de secţie. Totuşi, reprezentanţii spitalului afirmă că au văzut în filmuleţul postat de jurnaliştii Libertatea doar o pensă ridicată. „Toţi o cunosc, ea are la actele care sunt ataşate la dosar o adeverinţă prin care se spune că este admisă în rezidenţiat ca medic de familie. Într-adevăr, lipseşte acel aviz de liberă practică de la Colegiul Medicilor din România, dar are o asigurare de malpraxis, care este obligatorie chiar şi pentru voluntari”, a completat Blendea. 
 
Blendea a mai spus că a văzut-o în spital, însă nu constant. „Am văzut-o venind o perioadă şi nevenind o perioadă”, a mai spus prutătorul de cuvânt. 
 
Potrivit oficialului, contractul de voluntariat al femeii expiră în luna martie, toate contractele de voluntariat fiind încheiate pe un an. „Mergem pe prezumpţia că acea diplomă nu e falsă”, a completat şi Dorin Bejan, şeful de secţie Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Judeţean Ilfov. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: