Reacţia CNCAV, după ce Barna i-a reproşat lui Cîţu eşecul campaniei de vaccinare. Pe ce loc se află România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Pixabay
FOTO Pixabay

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) afirmă că România se află pe locul al patrulea în Uniunea Europeană în privinţa numărului de persoane vaccinate cu ambele doze, înregistrând peste 1,4 milioane de oameni cu schema de imunizare completă. Premierul Florin Cîţu a transmis că ”suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate” şi a îndemnat pe toată lumea să se vaccineze.

Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate. România ocupă locul 4 în topul ţărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze. Avem un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore: 76.590 de persoane. Au fost deschise noi fluxuri şi capacitatea de vaccinare în România depăşeşte 115.000 de persoane pe zi. Vă încurajez pe toţi să vă vaccinaţi”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook. 

Acesta afirmă că revenirea la normalitate ”este la îndemâna noastră”. 

”Cu toţii vrem să scăpam de pandemie şi să ne întoarcem la vieţile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră şi ţine de fiecare dintre noi”, a mai scris premierul. 

Potrivit CNCAV, România se află în topul ţărilor UE la campania de vaccinare. Astfel, ţara noastră este pe locul 4 în ceea ce priveşte persoanele vaccinate cu ambele doze - 1.466.149 şi pe locul 7 în privinţa totalului dozelor administrate - 3.838.804.

"Peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în ţările membre UE, conform celor mai recente date publicate de ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze/zi", arată sursa citată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite