Reabilitarea termică a clădirilor poate fi finanţată cu credit cu dobândă subvenţionată şi garantat de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis sprijinirea cetăţenilor care deţin locuinţe incluse în programul de reabilitare termică, aceştia având posibilitatea de a contracta credite cu garanţii de la stat pentru finanţarea lucrării.

Proprietarii locuinţelor incluse în programul de reabilitare termică vor avea posibilitatea să finanţeze lucrarea prin credit bancar contractat cu garanţia statului şi dobândă subvenţionată, după modelul programului "Prima Casă", în baza unui act normativ adoptat, miercuri, de Guvern.

"Practic, am extins mecanismul garanţiilor guvernamentale pe care le avem, de exemplu în cadrul Programului Prima Casă", a spus premierul Emil Boc.

Citeşte şi:

Guvernul a decis concedierea a circa 60.000 de angajaţi din sectorul public

Familiile cu decese în urma inundaţiilor primesc ajutoare de înmormântare de 5.000 de lei de la Guvern

Creditul va avea o dobândă subvenţionată, ce va fi negociată de Ministerul de Finanţe cu băncile care vor acorda astefel de credite, acestea putând fi contractate pe o perioadă de până la cinci ani, a precizat ministrul Elena Udrea.

"Faţă de programul actual, în care Ministerul Dezvoltării cofinanţează 50% din lucrările de reabilitare a locuinţelor din blocuri, acum se finanţează şi locuinţe unifamiliale. A doua noutate se referă la faptul că statul oferă garanţii guvernamentale şi suportă subvenţionarea dobânzii la credite", a explicat ministrul Dezvoltării Rurale şi Turismului, Elena Udrea.

Ea a arătat totodată că programul de locuinţe pentru tineri va fi derulat şi cu finanţări atrase prin parteneriat public-privat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite