Răzvan Cherecheş: „Dacă românii nu se vor vaccina, România va fi afectată, în toamnă, de un al patrulea val”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsurile de relaxare sunt binevenite, dar nu
suficiente, consideră profesorul Răzvan Cherecheş.
Măsurile de relaxare sunt binevenite, dar nu suficiente, consideră profesorul Răzvan Cherecheş.

Mai mult, potrivit lui Răzvan Cherecheş, campania de imunizare este slabă, iar autorităţile se tem să ia măsuri care să-i favorizeze pe cei vaccinaţi, a susţinut profesorul în Sănătate Publică Răzvan Cherecheş, la Digi FM.

„La toamnă, în momentul în care încep ploile de toamnă şi frigul, vom intra în valul patru, care, din nefericire, va fi relativ amplu în România. Mai mic decât valul trei, pentru că avem deja un procent din populaţie vaccinat, dar vom avea iarăşi creştere a numerelor în secţiile ATI. Entuziasmul pentru vaccinare va scădea foarte mult pentru că, în momentul de faţă, nu există nicio modalitate de validare a faptului că te-ai vaccinat. Cei care nu s-au vaccinat spun «ce sens are să mă vaccinez? Ţara merge bine, ne relaxăm toţi, nu mai e niciun motiv pentru care să mă vaccinez»”, susţine Răzvan Cherecheş.

Cherecheş a criticat dur lipsa de curaj a autorităţilor, în a lua măsuri pentru persoanele deja vaccinate, ca de exemplu, un restaurant să primească doar clienţi vaccinaţi. În opinia sa, coaliţia ar trebui să ar trebui să pregătească o legislaţie pentru astfel de măsuri.

De asemenea, Răzvan Cherecheş însă că e bine că se renunţă la mască în aer liber pentru că acum pe timpul verii riscul de transmitere a virusului în aer liber este „extrem de scăzut”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite