Rata şomajului în rândul tinerilor a fost de 13%, în 2010

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că rata şomajului de lungă durată, calculată după criteriile Biroului Internaţional al Muncii (BIM), a fost mai mare în rândul tinerilor de sex masculin din mediul rural – 17,8%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit aceleiaşi surse, rata şomajului BIM a fost, anul trecut, de 7,3% (numărul şomerilor fiind mai mare de 700.000 de persoane), iar rata de ocupare de 65,3%, mai mare în mediul urban. Statisticile mai arată că rata şomajului de lungă durată înregistrată în rândul tinerilor a fost de 13%, aproape dublu faţă de media pe ţară, iar rata de părăsire timpurie a sistemului de educaţie la tinerii între 15 şi 24 de ani a fost, de 18,4%. 

La ultima bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Naţională de Ocupare pe 23 septembrie, au participat 26.241 de tineri, oferta de locuri de muncă fiind de 24.000. Conform datelor oficiale, în prima zi a bursei, 611 tineri au reuşit să se angajeze pe loc.

Rata şomajului înregistrat anunţată de ANOFM a fost de 4,8% în luna august 2011, iar cea BIM de 7,1%. 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările