VIDEO Adevărul Live despre rata îngrijorătoare a divorţurilor în 2013. Cine suferă cel mai tare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adriana Mariş a discutat, la Adevărul Live, cu psihologul Gabriel Diaconu şi cu sociologul Darie Cristea despre riscurile unei separări permanente, dar şi despre cauzele care au produs în acest an atâtea divorţuri.

Se iubesc, se completează, se potrivesc atât fizic, cât şi mental, însă undeva se produce o ruptură. Aşa se întâmplă în cazul oamenilor care decid să-şi unească destinele „pentru totdeauna", iar după o perioadă de timp, decid să şi le separe. Situaţia se complică şi mai mult când la mijloc există copii, iar o ruptură de acest gen poate aduce frustrări şi traume permanente.

Cât de adânc suntem noi afectaţi din cauza unei separări de acest gen? Care sunt problemele pe care le întâmpină un copil atunci când un părinte "dispare" din viaţa sa? De ce în anul 2013 rata divorţurilor este îngrijorător de mare?

La aceste întrebări au oferit răspunsuri psihologul Gabriel Diaconu şi Darie Cristea, sociolog INSCOP şi blogger adevarul.ro, în cadrul emisiunii Adevărul Live, moderată de Adriana Mariş.

Adevărul Live despre rata îngrijorătoare a divorţurilor în 2013. Cine suferă cel mai tare? 


Citeşte şi:

Taţii vitregi versus taţii biologici. Cine divorţează mai repede?

Taţii vitregi renunţă mai repede la căsniciile lor decât soţii care au un copil cu partenerul de viaţă, arată rezultatele unui studiu citat de publicaţia „The Huffington Post“.

„Aluneci“ către căsătorie sau decizi? Cine divorţează mai repede?

Cuplurile care ajung să se căsătorească pentru că „este pasul următor“ firesc într-o relaţie, după ce au locuit împreună, prezintă un risc de divorţ cu 40% mai ridicat decât cei care decid să facă acest pas înainte să se mute împreună.

Soacrele care au îngrăşat avocaţii de divorţuri

Jumătate din căsnicii ajung la coşul cu divorţuri. Trei sferturi din dosare conţin particulele ”mamă”, ”tată”, ”socru”. Şi aproape toate dosarele conţin cuvântul ”soacră”.

Reguli pentru „ căpşunarii” care-şi lasă copiii de capul lor. Ce prevede noua Lege pentru Protecţia Copilului

Camera Deputaţilor a aprobat noua lege pentru protecţia copilului ce va fi publicată în Monitorul Oficial zilele următoare. Aceasta prevede printre altele ca părinţii care  pleacă la muncă în străinătate să anunţe autorităţile cu 40 de zile înainte şi să desemneze un tutore pentru cei mici.

Cinci motive pentru care nu te-ai căsătorit cu persoana potrivită

Felul în care gândeai înainte de căsătorie dezvăluie adevăratele motive pentru care căsnicia ta nu este cea la care ai visat, iar persoana de lângă tine nu are nimic din ce ţi-ai dorit. Dar în agitaţia dinainte nunţii, puţini renunţă să se mai gândească la restaurant şi aranjamente florale şi să se întrebe dacă este, cu adevărat, pasul pe care vor să-l facă.

Cinci cuvinte care ruinează căsnicia

Cuvintele sunt puternice. Pot să-ţi schimbe starea de spirit, să te inspire, dar şi să te tragă înapoi. Dar într-o căsătorie forţa acestora este cu atât mai puternică. A învăţa limbajul căsătoriei cere timp şi sârguinţă, iar repetarea unor cuvinte poate provoca pagube ireparabile pentru o căsnicie.

INFOGRAFIE Dragostea în epoca reţelelor sociale. Cum influenţează Facebook viaţa de cuplu

În urmă cu doar câţiva ani, datingul online era singura modalitate prin care internetul „intervenea“ într-o relaţie. În prezent, cu 65% din adulţi prezenţi în mediul virtual, acestea – şi mai ales Facebook – joacă un rol important în evoluţia cuplului, de la perioada de tatonare, la căsătorie şi chiar divorţ.

Cele mai puternice temeri în căsnicie

Detaliile diferă de la cuplu la cuplu, dar esenţa rămâne aceeaşi: frica de a pierde. Cea mai mare teamă este când realizezi, înainte de a te căsători, că mariajul este pentru totdeauna. Deşi nu mai este chiar aşa, iar divorţul a ajuns la fel de comun precum căsătoria, tradiţia a rămas întipărită în mintea noastră. „Şi da, căsnicia este pentru totdeauna”, după cum punctează Sheryl Paul, consilier.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite