RAPORT România are niveluri de reciclare şi compostare a deşeurilor de 16%, mult sub media europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România are niveluri de reciclare foarte scăzute, arată un raport CE FOTO Adevărul
România are niveluri de reciclare foarte scăzute, arată un raport CE FOTO Adevărul

Un raport făcut de Comisia Europeană scoate la iveală faptul că România are niveluri de reciclare şi compostare foarte scăzute, de doar 16%, asta în condiţiile în care media europeană este de 44%. Totodată, ţara noastră are rate ridicate de depozitare a deşeurilor, arată acelaşi document.

Concret, documentul arată că sunt probleme şi cu privire la calitatea aerului din România, astfel că emisiile de poluanţi atmosferici de aici au scăzut semnificativ, încadrându-se „în plafoanele naţionale de emisie aplicabile în prezent”.

„Aceste tendinţe trebuie să continue dacă se doreşte ca România să se conformeze şi în ceea ce priveşte calitatea aerului. În acelaşi timp, calitatea aerului din România continuă să fie un motiv de îngrijorare. Agenţia Europeană de Mediu a estimat că, în 2013, numeroase decese premature au fost asociate concentraţiilor de particulele atmosferice în suspensie, de ozon şi oxizi de azot. Acest lucru este cauzat şi de depăşirile standardelor UE privind calitatea aerului. România trebuie să-şi intensifice eforturile în vederea îndeplinirii standardelor UE privind calitatea aerului”, atrage atenţia Comisia Europeană, potrivit Agerpres.

„Avem obligaţia de a implementa legislaţia UE în domeniul deşeurilor şi apelor urbane reziduale pentru a ne îndeplini obiectivele asumate la nivel european”, a subliniat Adina Vălean, preşedintele Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară, în Parlamentul European.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite