Alexandru Rafila: „Să ştergem cu spirt pachetele sau obiectele achiziţionate este total ineficace“. Ce măsuri de protecţie recomandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila spune că nu trebuie să spălăm ambalajele produselor
Alexandru Rafila spune că nu trebuie să spălăm ambalajele produselor

Preşedintele Societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că nu trebuie să dezinfectăm ambalajele produselor, acest lucru neavând nici o legătură cu o practică normală de prevenţie.

Rafila spune că o abordare corectă a situaţiei presupune doar spălarea pe mâini. Rafila spune că transmiterea coronavirusului se face prin contact direct cu o persoană infectată şi nu prin inhalare.

Doar dacă produsul a fost atins imediat de către o persoană infectată şi una sănătoasă, cea sănătoasă poate capta virusul.

"Să ştergem cu spirt pachetele sau obiectele achiziţionate este total ineficace, nu s-a demonstrat această cale de transmitere. Nu facem decât să risipim resursele unde nu trebuie. Dar avem des această abordare - decât să avem grijă cum strănutăm, preferăm să ştergem obiectele cu spirt.

Să fim echilibraţi, să luăm măsuri pentru igiena strănutului, să încetăm cu exagerările. Dacă ne spălăm pe mâini nu trebuie să dezinfectăm orice produs.", a declarat Rafila la Digi24.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite