Rafila: „Nu poţi, chiar dacă ai cele mai bune intenţii, să generezi respectarea unor măsuri de sănătate publică dacă populaţia nu are încredere în tine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila / FOTO iulian Bîrzoi
Alexandru Rafila / FOTO iulian Bîrzoi

Medicul Alexandru Rafila afirmă, miercuri seară, că ”încrederea publicului în domnul ministru Voiculescu era foarte scăzută”. ”Nu poţi, chiar dacă ai cele mai bune intenţii, să generezi respectarea unor măsuri de sănătate publică, să impui carantina, dacă populaţia nu are încredere în tine”, a declarat Rafila.

„Nu pot să nu remarc faptul că încrederea publicului în domnul ministru Voiculescu era foarte scăzută. Am văzut multe sondaje în acest sens, se învârtea în jurul a 10 %. Nu poţi, chiar dacă vrei şi ai cele mai bune intenţii, nu poţi să generezi respectarea unor măsuri de sănătate publică, să impui carantina, dacă populaţia nu are încredere în tine şi considerare că ceea ce propui tu nu este serios sau nu este de încredere. Elementul asta trebuie luat în considerarea întotdeauna”, a afirmat, miercuri seară, la B 1 TV, medicul Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, „parteneriatul care trebuie construit între populaţie şi autorităţi, în cazul nostru, faţă de ministerul Sănătăţii, cred ca este esenţial”.

„Cel care este la Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă în vedere acest lucru ca să reuşească în controlul acestei pandemii", a declarat Rafila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite