Raed Arafat: Trebuie oprit microfonul tuturor celor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze

Raed Arafat: Trebuie oprit microfonul tuturor celor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze

Raed Arafat,: Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări,FOTO Inquam Photos / George Calin

Trebuie oprit microfonul celor care dezinformează şi încurajează oamenii să nu se vaccineze, a afirmat, sâmbătă, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI.

Ştiri pe aceeaşi temă

El a fost prezent la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, unde a ajuns sâmbătă ajutorul oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, constând în 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor COVID, conform Agerpres

"Trebuie oprit microfonul tuturor celor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile", a declarat Raed Arafat.
 
În opinia sa, „suntem la momentul în care să facem aşa”. „Măcar două - trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. 
 
Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”, a detaliat şeful DSU.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările