Raed Arafat: România nu va primi încă Tocilizumabum pentru bolnavii de COVID. Există probleme cu stocurile în mai multe ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă că România nu va primi momentan medicamentul Tocilizumabum pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 din cauza lipsei de stocuri. Acesta a subliniat că ţara are oferte clare referitoare la concentratoarele de oxigen din partea Poloniei şi Olandei.

„Avem pentru concentratoarele de oxigen oferte clare din partea Poloniei şi din partea Olandei, prin programul rescEU al Uniunii Europene. La Tocilizumab aşteptăm pentru că problema livrării dozelor de către firma producătoare se pare că nu este numai în România, dar avem promisiuni şi sunt mai multe ţări partenere din cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă Europeană care încearcă să găsească soluţii să ne sprijine” a precizat Raed Arafat.

Şeful DSU a precizat că în acest moment există discuţii cu Germania, privind un medicament bazat pe anticorpi monoclonali, care la acest moment, încă se perfecţionează. El a subliniat că „aceste lucruri se vor confirma la final, când intră în Mecanism”. 

„Cel puţin, concentratoarele de oxigen din partea Poloniei şi cele din partea programului rescEU sunt deja oferite şi urmează să stabilim modul în care vor fi aduse în România şi când vor ajunge în ţară pentru a putea fi folosite”, a afirmat Raed Arafat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite