Raed Arafat: „Numărul echipajelor de urgenţă din Bucureşti trebuie să crească cu 30%!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ISU Bucureşti beneficiază de o nouă autospecială pentru intervenţii în spaţiile înguste FOTO Adevărul
ISU Bucureşti beneficiază de o nouă autospecială pentru intervenţii în spaţiile înguste FOTO Adevărul

Raed Arafat spune că timpul de reacţie al echipajelor de urgenţă din Capitală trebuie să scadă la şase minute în situaţiile foarte grave, de cod roşu. Totuşi, a completat secretarul de stat, numărul echipajelor de urgenţă trebuie să crească cu 30%.

„Avem în vedere creşterea capacităţii de intervenţie şi reducerea timpului de reacţie astfel încât, în codul roşu, aceasta să ajungă la şase minute cât este în alte ţări”, a declarat secretarul de stat, citat de Mediafax.

Arafat a precizat că, în momentul de faţă, pentru situaţiile de cod roşu, timpul de reacţie variază între 7 şi 9 minute, în timp ce, în 2007, timpul de aşteptare pentru cod roşu era de la 20 până la 40 de minute. În prezent, o maşină SMURD are între 12 şi 13 intervenţii în 24 de ore, iar Ambulanţa un număr comparabil, a mai spus Raed Arafat.

De asemenea, trebuie redus şi timpul de reacţie în cazul codului galben, chiar dacă nu vorbim de un risc vital pentru pacient. În prezent, acesta este curpins între 15 şi 30 de minute, dar trebuie să fie sub 15 - 20 de minute, a precizat Arafat, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

ISU Bucureşti are o nouă maşină specială pentru intervenţii în locuri înguste

Începând de azi, ISU Bucureşti beneficiază de o maşină specială de intervenţie, cu echipament de prim ajutor şi descarcerare, pentru intervenţii la incendii în spaţii înguste. Autospeciala a fost achiziţionată din sume constituind 2 % din impozitul pe venit direcţionate către SMURD.

„Această autospecială este o concepţie proprie şi are caracter de noutate în Capitală, cu ea putând interveni în incendii în spaţiile înguste dintre blocuri, pe străzile mici”, a declarat Stelian Duduş, inspectorul-şef al ISU Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite