Raed Arafat a emis un ordin conform căruia unităţile de primiri urgenţe trebuie să preia toţi pacienţii aduşi cu ambulanţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat a dispus un ordin prin care spitalele nu au dreptul să restricţioneze accesul ambulanţelor la structurile de primiri urgenţe sau camera de gardă.  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea  (arhiva)
Raed Arafat a dispus un ordin prin care spitalele nu au dreptul să restricţioneze accesul ambulanţelor la structurile de primiri urgenţe sau camera de gardă.  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea  (arhiva)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a dispus, luni, un ordin conform căruia toate „Unităţile de Primiri a Urgenţelor (UPU)/UPU-SMURD Compartimentele de Primiri a Urgenţelor (CPU) au obligaţia de a prelua toţi pacienţii aduşi de către ambulanţele aparţinând serviciilor de ambulanţă publice sau SMURD, indiferent de situaţia locurilor disponibile în secţiile spitalelor de care aparţin”.

Astfel că spitalele nu au dreptul să restricţioneze accesul ambulanţelor la structurile de primiri urgenţe sau camera de gardă, iar personalul structurilor de urgenţă are obligaţia să preia pacientul în cel mai scurt timp posibil, să-i asigure asistenţa medicală de urgenţă şi să elibereze echipajul de la Ambulanţă în cel mult o oră de la sosirea în UPU sau CPU, potrivit Hotnews.ro.

Ordinul a fost emis de Arafat luni şi prevede:

„Art 1 (1) Începând cu data prezentului ordin, toate Unităţile de Primiri a Urgenţelor (UPU)/UPU-SMURD Compartimentele de Primiri a Urgenţelor (CPU) au obligaţia de a prelua toţi pacienţii aduşi de către ambulanţele aparţinând serviciilor de ambulanţă publice sau SMURD, indiferent de situaţia locurilor disponibile în secţiile spitalelor de care aparţin.

2. Unităţile sanitare nu au dreptul să restricţioneze accesul ambulanţelor la structurile de primiri urgenţe sau camera de gardă

3. Personalul structurilor de urgenţă menţionate la art 1 alin (1) are obligaţia să preia pacientul în cel mai scurt timp posibil, să-i asigure asistenţa medicală de urgenţă, inclusiv investigaţiile necesare şi consulturile de specialitate, eliberând echipajul respectiv în cel mult o oră de la sosirea în UPU sau CPU.

Art 2. Personalul din dispeceratele integrate sau colocate aparţinând serviciilor de ambulanţă publice şi SMURD are obligaţia ca, în cazul urgenţelor non-COVID, să direcţioneze echipajele către cel mai apropiat spital competent, indiferent de situaţia locurilor disponibile. Art 3. Prezentul ordin se transmite Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea diseminării către toate serviciciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti -Ilfov, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi toate Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă.„ confom sursei citate. 

Imagine indisponibilă

Sursă foto Hotnews.ro

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite