Raed Arafat, despre necesitatea dozei 4 de vaccin anti-COVID-19: „Nu cred că vom ajunge acolo”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat a declarat, marţi, că nu crede că vom ajunge să facem doza patru de vaccin anti-Covid, dar totul depinde de cum evoluează lucrurile. Cu toate acestea, dacă virusul devine unul endemic, este posibil să avem nevoie de o vaccinare anuală, ca pentru gripa sezonieră.

„Nu cred că vom ajunge acolo, dar ştiţi cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară, dacă apare vreo variantă care să fie una care îngrijorează. La acest moment, cum merge treaba, probabil că nu vom ajunge doza a patra”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, la Digi24. 

„Probabil, şi e o altă variantă, să ajungem ca acest virus să devină endemic, asta înseamnă că aşa cum facem vaccinul anual pentru gripă sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze”, a spus şeful DSU.

„Nu ştim! Nu mă pronunţ, pentru că nu este domeniul meu în care să fiu foarte aprofundat, să vin să vă dau argumente şi tot. Aici, colegii care sunt pe partea de imunologie, pe partea de epidemiologie, virologie, ei pot să vină şi să spună ce cred. Dar, din ce citim şi din ce urmărim pe partea ştiinţifică, există această posibilitate de vaccinare anuală, sezonieră, dacă devine o infecţie endemică, să zicem, sezonieră, care apare în sezon, cum apare gripa sezonieră, şi ne vaccinăm. Eu mă vaccinez în fiecare an pentru gripă”, a adăugat Raed Arafat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite