Raed Arafat: Bilanţul cazurilor de COVID-19 arată că situaţia nu este sub control. Ca să nu ne întoarcem la restricţii, trebuie să respectăm regulile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat, referindu-se la numărul mare de noi cazuri de COVID-19, că „dinamica este crescătoare, nu este sub control”.

„Aceste date ne spun că situaţia este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există şi transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot şi ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”, atrage atenţia şeful DSU.

Arafat spune că, pentru a rupe lanţul de transmitere, oamenii trebuie să respecte regulile – purtarea măştii, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor.

„Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricţii , este discutată în acest moment intenţia resticţionării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanţare şi de purtare a măştii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere”, a subliniat Arafat, citat de g4media.ro.

Şeful DSU a mai spus că principala provocare acum este că, dacă numărul cazurilor continuă să crească, va creşte şi numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, or asta pune presiune pe sistemul sanitar.

România a atins, sâmbătă, un nou record de infectări cu coronavirus: 698 au fost raportate în ultimele 24 de ore, la 14.610 teste efectuate. Alţi 24 de oameni au murit. De asemenea, 406 pacienţi au fost externaţi la cerere cu test pozitiv.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite