Răducioiu, Raţ şi Marica, antrenaţi de Mircea şi Răzvan Lucescu, vor juca un meci memorabil pentru Gabi, băiatul torturat de o boală rară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul demonstrativ Dinamo-Rapid va avea loc vineri, pe stadionul Dinamo, de la ora 18:30 şi are o cauză nobilă: strângerea caritabilă de fonduri pentru Gabriel Bălăcean, băieţelul de 14 ani care suferă de o boală rară ce-i macină copilăria: sindromul Klippel-Trenaunay.

Meciul demonstrativ Dinamo-Rapid va avea loc vineri, pe stadionul Dinamo, din Şoseaua Ştefan cel Mare,de la ora 18:30, pentru strângere caritabilă de fonduri pentru sprijinirea lui Gabriel Bălăcean, un copil care suferă de sindromul Klippel-Trenaunay şi care trebuie să facă mai multe operaţii în străinătate.

Pe arenă vor fi prezente cele mai importante personalităţi de la cele două echipe, cum ar fi Florin Răducioiu, Ioan Lupescu, Ioan Andone, Răzvan Raţ, Constantin Schumcher, Dănuţ Lupu, Ciprian Marica, Marius Niculae. Invitaţi speciali vor fi Mircea Lucescu şi Răzvan Lucescu, care vor fi antrenorii celor două echipe.  

Intrarea este liberă, dar spectatorii sunt încurajaţi să lase donaţii, atât cât pot şi doresc, în urnele care vor fi amplasate lângă scaune dar şi prin sms, anunţă organizatorii meciului. 

„Sperăm să avem alături de noi mulţi oameni, care să vină să urmească meciul şi ne dorim să vină cât mai multe familii cu copii, fiind o ocazie unică prin care putem să aducem un semn de apreciere legendelor din fotbalul românesc. În deschiderea meciului Dinamo-Rapid vom face un meci demonstrativ între Naţionala Jurnaliştilor şi o fundaţie socială.  Oamenii pot veni începând cu ora 17:00-17:30. Personalităţile  de la Dinamo şi Rapid au aderat la sloganul umanitar „Dăruim viaţă prin fotbal”, aşă că acum îi aşteptăm cu drag vineri, pe oamenii care iubesc fotbalul şi vor să facă un strop de bine”, a spus organizatorul partidei, preşedintele Liga Legendelor, Iulian Mihăilă. 

Lovitura de începere va fi dată de către Gabi, adolescentul pentru care se joacă meciul caritabil. Fondurile strânse cu ocazia organizării partidei demonstrative dintre Dinamo şi Rapid vor fi donate în conturile adolescentului, care are nevoie de 200.000 de euro pentru mai multe intervenţii chirugicale în următorii cinci ani.

Stadionul are o capacitate de 15.000 de locuri. 

Despre Sindromul Klippel-Trenaunay

Sindromul Klippel-Trenaunay este o malformaţie congenitală a sistemului venos, caracterizată prin varice la nivelul membrelor inferioare, creşterea în volum (hipertrofia) a zonelor afectate şi apariţia angiomului cutanat (tumoră pe suprafaţă pielii).

Netratată, afecţiunea poate avea complicaţii majore, de la hemoragii masive până la tromboflebite şi trombembolism pulmonar. În 90% din cazuri, boală Klippel-Trenaunay este unilaterală şi se manifestă mai frecvent în zona picioarelor, însă este posibil să fie afectat şi unul din membrele superioare ale corpului.

Tratamentul este însă costisitor iar Gabriel are nevoie de ajutorul nostru. Dacă doriţi să-l ajutaţi pe Gabi, puteţi depune bani în contul deschis pe numele Oana Bălăcean (mama). 

IBAN: RO43BRDE 426 SV600 2168 4260

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite