Radu Mazăre: Din stenograme lipsesc fragmente referitoare la dosarul "Flota"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Constanţei, Radu Mazăre susţine că din stenogramele prezentate în presă lipsesc anumite fragmente şi că din acestea nu reiese că fratele său, Alexandru Mazăre, ar fi ajuns la o înţelegere cu Cătălin Voicu.

"Din stenograme şi din vorbitul fratelui meu, "Îhî", "Da", "Înţeleg", eu nu am ajuns la concluzia că ar fi cerut la o intervenţie pe lângă domnul Voicu. În ţara românească, ne batem cu sistemul pus la cale şi pus la punct de Băsescu, ei pe banii statului, noi pe banii noştri. Şi fac lucrul ăsta de cinci ani de zile. Nici nu i-am spus fratelui meu să facă această intervenţie cum, de altfel, nici nu apare în stenograme.

Din stenograme au fost extrase intenţionat câteva fragmente. Spre exemplu, la un moment dat, frate-miu îi spune, şi a fost extras din stenogramă, "Nu este normal ca frate-miu, de 5 ani de zile, să ţipe ca nebunul că n-a avut parte de o expertiză în dosar şi Băsescu să fi avut trei expertize în cazul Flota".

Mai departe. Sandu îi explică lui Voicu, colegul lui, că nu este bine să se facă ministru de Interne - este la dosar, extrasă. Deci lucrurile nu stau nici pe de parte aşa. În 2009, e adevărat, când s-a pus problema, în cadrul partidului, a desemnării unui ministru de Interne, s-a pus între Voicu şi Oprea, eu l-am sprijinit pe Voicu, fiindcă aveam informaţii că Oprea este o jitie trădătoare, ceea ce s-a şi confirmat", a declarat edilul Constanţei, la postul de televiziune Antena 3.

Fragment din stenogramele din cazul Voicu

Cătălin Voicu: Un sistem, ca să-l încaleci, trebuie să fii deasupra. Pentru că, din păcate, uneori aparenţele sunt mai mult decât realitatea. Iar eu dacă nu apar, măcar o dată, ştii cum, să apar în aparenţă şef, înţelegi, acolo...
Alexandru Mazăre: Îhî
Cătălin Voicu: Problema aici are mai multe necunoscute. Lui Johannis s-ar putea să i se impună "Dom'ne, vreau şi eu să am Ministeru' de Interne
Alexandru Mazăre: Nu, vorbesc în partid. În partid, poziţia noastră ca şi Constan...a lui Radu de fapt, că el decide
Cătălin Voicu: Da, liberalii pot să ceară ei Internele. E încurcată...Pentru că la Interne...să fii un foarte bun ministru, în ghilimele, ca să nu te cunoască nimeni dincolo de uşi. Toată lumea s-a iluzionat că venind ministru, rezolv şi eu ceva pentru ei, nişte contraservicii
Alexandru Mazăre: Bineînţeles!
Cătălin Voicu: În momentul în care n-au, oamenii n-am înţeles de ce nu m-au votat: "Păi domnul Geoană, numai ...(neinteligibil)...ce faceţi, sunteţi partid de tâmpiţi?
Alexandru Mazăre: Păi văd că le-a dat telefon
Cătălin Voicu: Păi bă, sunt dezamăgiţi. PSD, partid de curve. Nu există aşa ceva! Că Roli era atât de revoltat, şi el şi toată Curtea, ne-am întâlnit la mare, am venit la Liviu. Eu nu înţeleg ce, ce e asta vot? Păi dom'ne, Năstase bagă la vot, dom'ne? E isteţ, nu te pui cu Năstase c-a făcut facultatea de Drept. Şi Năstase ce-i făcea lui, făcea dictatură! Socialistul ce-i vota, ca la Marea Adunare Naţională. Şi că: "Nu le e ruşine, dom'ne?"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite