Radu Ţincu, medic la Spitalul Floreasca: Pandemia a scăpat de sub control. Vom ajunge la 25.000 de cazuri pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Radu Ţincu avertizează că, în lipsa unor măsuri dure, vom ajunge la cifre astronomice de COVID-19
Dr. Radu Ţincu avertizează că, în lipsa unor măsuri dure, vom ajunge la cifre astronomice de COVID-19

Dr. Radu Ţincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Bucureşti, avertizează că, în lipsa unor măsuri antipandemie mai dure sistemul sanitar va fi îngenunchiat şi vom ajunge la 20-25.000 de cazuri pe zi, în luna decembrie.

”Din punctul meu de vedere, în acest moment, pandemia a scăpat de subb control”, a declarat  Radu Ţincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Bucureşti, citat de Realitatea Plus. 

Acesta avertizează că, dacă se va păstra ritmul infectărilor de până acum, se va ajunge la depăşirea capacităţii sistemului sanitar: ”şi se va institui acea medicină de dezastre care a fost vehiculată de către unele autorităţi, însă ne asumăm să instituim medicină de dezastre în contextul în care nu am epuizat toate măsurile sanitare care se pot implementa.”

”Se refuză vehement implementarea de măsuri restrictive, însă vestea proastă este că sistemul sanitar va fi depăşit. În acest ritm, nu vom ajunge pe 6 decembrie, oricât de mult şi-ar dori clasa politică acest lucru, iar, din păcate, când ne vom trezi la realitate, situaţia va fi incontrolabilă. Fără niciun fel de măsuri vom ajunge lejer la 20-25.000 de cazuri pe zi”, a mai spus medicul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite