Rabinul şef al comunităţii evreieşti: Dacă toţi aceşti musulmani vor veni, pericolul ca etosul Europei să se schimbe este foarte mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă / El a explicat şi ce ar însemna violenţa în context religios spunând că este lipsa capacităţii de a vorbi
Foto: Arhivă / El a explicat şi ce ar însemna violenţa în context religios spunând că este lipsa capacităţii de a vorbi

Rabinul şef al comunităţilor evreieşti din România, Rafael Shaffer, a declarat, duminică, la Festivalul „Dilema Veche“ de la Alba Iulia, că dacă toţi musulmanii de care se vorbeşte vor veni în Europa, pericolul ca etosul să se schimbe este foarte mare, adăugând că nu ar vrea să fie “în pantofii politicianului care va lua decizii” privind criza migraţiei.

Rafael Shaffer a afirmat, într-o dezbatere cu tema ”Migraţia religiei sau religia migraţiei”, în cadrul Festivalului DIlema Veche, că nu putem să nu îi primim pe cei care fug de război şi “sunt în primejdie de moarte”, dar a avertizat că dacă toţi aceşti musulmani vor veni, pericolul ca etosul Europei să se schimbe este foarte mare.

Întrebat ce soluţie ar trebui să adopte liderii europeni la criza migraţiei, rabinul Rafael Shaffer a răspuns că din păcate nu are nicio soluţie şi nu ar vrea să fie “în pantofii politicianului care va lua decizii”.

”Din păcate, nu am nicio soluţie. Nu putem să nu-i primim pentru că ei sunt acolo în primejdie de moarte. Am văzut fotografii din Alep distrus, nu ştiu cum mai pot trăi acolo oameni. Europa este cum este şi dacă toţi aceşti musulmani vor veni, pericolul ca etosul Europei să se schimbe este foarte mare. Nu aş vrea să fiu în pantofii politicianului care va lua aceste decizii”, a mai spus rabinul şef al comunităţilor evreieşti din România.

El a explicat şi ce ar însemna violenţa în context religios spunând că este lipsa capacităţii de a vorbi, iar antiteza violenţei este religia.

”Violenţa este o expresie a lipsei de capacitate de a vorbi. Religia învaţă omul să vorbească. Cu aproapele lui, cu Dumnezeu. Dacă este ceva care este antiteza violenţei aceasta este religia”, a mai spus Rafael Shaffer.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite